Yeni Hayata Bir Hamle
Türkiye İş Bankası’nın Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğu kapsamında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan ‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesi kapsamındaki ilk satranç sınıfı Ankara Sincan’da açıldı.
Proje ile 30 cezaevinde 40 satranç sınıfı açılacak, bu sınıflarda satranç takımları, satranç eğitim panoları ve taşları ile satranç sporuna ilişkin kaynak kitaplar yer alacak. Kurulacak ‘bahçe satrancı’ ile çocukların açık havada da satranç oynayabilmesi planlanan projede, buralardaki personele de Türkiye Satranç Federasyonu tarafından antrenörlük eğitimleri verilecek.
Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) 2005 yılından bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın desteği ile çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkıda bulunan satranç sporu, suça sürüklenmiş çocuklar için cezaevlerine taşındı. Bankanın TSF sponsorluğu kapsamında Federasyon ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan “Yeni Hayata Bir Hamle” projesi kapsamında ilk satranç sınıfı Ankara’da açıldı. Sincan Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’nde ilk adımı atılan “Yeni Hayata Bir Hamle” projesi ile suça sürüklenmiş çocukların satranç sporu ile tanıştırılarak, hayatlarında yeni bir bakış açısı oluşturabilmeleri ve kötü alışkanlıklardan, eğilimlerden korunmaları için fırsat sunulması amaçlanıyor.
“Yeni Hayata Bir Hamle” projesi çerçevesinde Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’ndeki ilk satranç sınıfının açılışı, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Satranç çocuklarımızın hayata daha farklı bakmalarını sağlayacak
Açılışta konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, 2005 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsoru olduklarını, satranca verdikleri bu desteği geçtiğimiz yıl, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle suça sürüklenmiş çocukları da satranç ile buluşturacak şekilde genişlettiklerini belirtti.
“Yeni Hayata Bir Hamle” projesinin, İş Bankası’nın sosyal sorumluluk çalışmalarında toplumda hiçbir farklılık gözetmeksizin izlediği yaygın ve sürdürülebilir yaklaşımının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Akkuş, şöyle konuştu: “Çocukların daha akılcı ve analitik düşünmesini, sistemli ve disiplinli olmalarını, kazanmanın yanı sıra kaybetme psikolojisi ile olumsuzluklar karşısında daha dirençli olmalarını sağlayan satrancın, bu yönüyle çocuklarımız için hem bir umut ışığı olacağına hem de onların hayata daha farklı açıdan bakmalarını sağlayacağına inanıyoruz.”
Satrançta Türkiye’nin 2005 yılından bu yana 15 dünya şampiyonluğu, 47 Avrupa şampiyonluğu kazandığını ifade eden Akkuş, “Suça sürüklenmiş çocuklarımızın da satranca ulaşabilmesi için hayata geçirilen proje ile umuyoruz ki onların arasından da ileride ülkemizi satrançta başarıyla temsil edecekler çıkacak ve hepimizi gururlandıracak” dedi.
Türkiye İş Bankası’nın TSF ana sponsorluğu kapsamında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan ‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesi ile 30 cezaevinde 40 satranç sınıfı açılacak. İlki Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’nde açılan bu sınıflarda satranç takımları, satranç eğitim panoları ve taşları ile satranç sporuna ilişkin kaynak kitaplar yer alacak. Proje ile 30 cezaevinde ‘bahçe satrancı’ kurulması ve çocukların açık havada da satranç oynayabilmesi planlanırken, bu kurumlardaki personele Türkiye Satranç Federasyonu tarafından antrenörlük eğitimleri de verilecek. Proje çerçevesinde gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerde, suça sürüklenen çocukların özel hayatlarının gizliliği ilkesine azami düzeyde hassasiyet gösterilecek.
12.01.2017