BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

Tarım Sigortaları (TARSİM)

TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu kapsamı nedir?

Bitkisel Ürün

Tüm bitkisel ürünler için;

• Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, taşıt çarpması, sel ve su baskınının ürünlerde neden olduğu miktar kaybı,

• Dolunun yaş meyve, yaş sebze ve kesme çiçeklerde neden olduğu kalite kaybı,

• Yaban domuzunun tarla ürünlerinde, sebzelerde, fidanlarda ve çilekte neden olduğu miktar kaybı,

• Kuşların, ayçiçeği (yağlık), ayçiçeği (çerezlik) ürünleri ile ayçiçeği (sertifikalı tohumluk) ürününün olgunlaşma ve hasat döneminde tabla üzerindeki tohumları yemesi suretiyle ortaya çıkan miktar kaybı,

• Yağmur riskinin, pamuk ve pamuk (sertifikalı tohumluk) ürününde kozaların açılmasından itibaren hasata kadar olan dönemde, açılmış kozalarda neden olduğu miktar kaybı,

• Don riskinin, meyve ve bağ fidanlarında neden olduğu miktar kaybı zararı ile şekerpancarı, kabak (çerezlik), domates (salçalık), domates (sofralık), biber (chili), biber (dolmalık), biber (sivri, çarliston), biber (salçalık), biber (kırmızı), biber (kapya), biber (üçburun), biber (kaliforniya), biber (macar), biber (jalapeno), biber (turşuluk), patlıcan, patates ürünlerinde fide ve yapraklanma döneminde yeniden ekim dikime neden olacak şekilde meydana getirdiği zararlar teminat kapsamına alınmaktadır.

Sera

Sera yapı malzemeleri, içindeki teknik donanım ve serada yetiştirilen bitkisel ürünler için risk inceleme ve değerlendirme sonucuna göre dolu, deprem, taşıt çarpması, fırtına, hortum, yangın, heyelan, sel ve su baskını, kar ağırlığı riskleri ile poliçede teminat altına alınmış risklerden birinin gerçekleşmesi halinde seranın örtü malzemesi ve/veya konstrüksiyon kıymetlerinin doğrudan bir zarara uğraması sonucu enkazın sökülmesi, kaldırılması, temizlenmesi, taşınması masrafları, enkaz kaldırma masrafı teminatı Genel Şartları ile Tarife ve Talimatlar kapsamında sigortaya kabul edilir.

Yüksek tüneller için sadece içindeki ürünün ve plastik örtüsünün dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, taşıt çarpması, deprem ile sel ve su baskını risklerine; Alçak tüneller için ise sadece içindeki ürüne dolu, dolu kalite kaybı, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması ile sel ve su baskını risklerine karşı sigorta yapılır.

Büyükbaş Hayvan Hayat

Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları ile mandalar, yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda, sigortaya kabul edilir.
Her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale,5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre ihbarı mecburi olan hastalıklardan; mavi dil, rift vadisi humması, bulaşıcı sığır plörapnömonisi (contagious bovine pleuropneumonia), enzootik sığır löykozu, geyiklerin epizootik hemorajik hastalığı (EHD), bulaşıcı stomatitis (Veziküler Stomatitis) hastalıkları,
Her türlü kaza, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması,
Her türlü zehirlenmeler,
Her türlü doğal afetler ve güneş çarpması,
Yangın veya infilâk, sebebiyle meydana gelen ölümler, zorunlu kesimler, yavru atma ve yavru ölümü, sonucu sigortalının doğrudan uğradığı maddi zararlar Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.
Küçükbaş Hayvan Hayat
Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı olan koyun ve keçiler ile koç ve tekeler, yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda, sigortaya kabul edilir.
Bu sigorta, sigortalı küçükbaş hayvanlarda;
Her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale,
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre ihbarı mecburi olan hastalıklardan; mavi dil, koyun ve keçi vebası (PPR), koyun, keçi çiçeği, geyiklerin epizootik hemorajik hastalığı (EHD), rift vadisi humması hastalıkları,
Her türlü kaza, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması,
Her türlü zehirlenmeler,
Her türlü doğal afetler ve güneş çarpması,
Yangın veya infilâk sebebiyle meydana gelen ölümler ve mecburi kesimler nedenleriyle sigortalının doğrudan doğruya uğradığı maddi zararlar Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.
Kümes Hayvanları Hayat

Bu sigorta ile teminat verilen kümes hayvanlarında;
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre, ihbarı mecburi bulaşıcı hastalıklar hariç olmak üzere her türlü kanatlı hayvan hastalıkları,
Her türlü kaza ve zehirlenmeler,
Jeneratör, fan ve benzeri ekipmanlarda meydana gelen arızalar,
Her türlü doğal afetler,
Yangın veya infilâk, nedenleriyle meydana gelen ölüm, itlaf ve mecburi kesimler sonucu sigortalının doğrudan doğruya uğradığı zararlar teminat altına alınır.
Su Ürünleri Hayat

Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerine, Su Ürünleri Kayıt Sistemine (SKS) kayıtlı mevcut bilgiler ve yapılacak risk incelemesi dikkate alınarak, deniz ve iç su tesislerinde yetiştirilen su ürünleri ile kafes ve ağları; Genel Şartları ile Tarife ve Talimatlar kapsamında sigortaya kabul edilir.
Su Ürünleri;
Sigortanın başlangıcından önce mevcut olan hastalıklar, poliçe başlangıç tarihinden itibaren 14 günlük bekleme süresi içinde, ortaya çıkan (paraziter, bakteriyel, mikrobiyel, viral ve mantari) hastalıklar hariç olmak üzere, her türlü hastalık,
Yetiştiricinin kontrolü dışındaki kirlenme ve zehirlenmeler,
Fırtına, hortum, deprem, sel ve su baskını riskleri,
Kazalar,
Predatörler,
Alg patlaması,
Kafesler/ havuzlar arası balık aktarımları, nedeniyle meydana gelen ölümler ve fiziksel kayıplar sonucu, sigortalının doğrudan uğradığı maddi zararı temin eder.
Arıcılık (Arılı Kovan)

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı olan, plakalı kovanlarda meydana gelen zararlar sigorta kapsamındadır,Risk incelemesi gerektiren ve bu inceleme sonucunda, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından sigortalanması uygun görülmeyen risklere teminat verilmez.
Bu sigorta kovanların;
• Fırtına,
• Hortum,
• Yangın,
• Heyelan,
• Deprem,
• Taşıt çarpması,
• Sel ve Su Baskını,
• Vahşi Hayvan Saldırısı,
• Kovanların nakliyesi esnasında; çarpma, çarpışma, devrilme, yanma vb. nedeniyle doğrudan uğradığı zararları, Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde temin eder.
İpek Böcekçiliği Sigortası 

Tarım ve Orman Bakanlığı Kayıt Sistemine (İKS) kayıtlı, Tabla, Kereste ve Yer Beslemesi şeklinde beslenen 'Tohum, larva (tırtıl), ipek böcekleri ve kozalarında', Fırtına, Hortum, Yangın, Heyelan, Deprem, Taşıt Çarpması, Sel ve Su Baskını riskleri nedeniyle meydana gelen zararlar, Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde temin eder.​

Köy Bazlı Kuraklık Verim

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS’ne) kayıtlı kuru tarım alanlarında üretimi yapılan ve sigortalanmış buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut, kırmızı mercimek ve yeşil mercimek ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumluk ürünlerinde köy genelinde kuraklık, don, sıcak rüzgar ve sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış ile dolu paketi (Dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, sel ve su baskını, deprem riskleri) dışındaki risklerin neden olduğu verim kaybı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde teminat kapsamına alınmaktadır.
Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, ayçiçek ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumluklarının sap kısmı isteğe bağlı olarak ek prim karşılığında teminat kapsamına alınabilir.
Gelir Koruma

Konya İlinin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS’ne) kayıtlı tarım alanlarında üretimi yapılan sigortalanmış buğday ve arpa ürününde; kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış, dolu, rüzgar, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını, yabani hayvan ve buna benzer nedenlerden kaynaklı verim değişimi ve hasat sonrası oluşan ürün fiyatının beklenen fiyattan farklı olması nedenlerine bağlı gelir kaybı riski Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde teminat kapsamına alınmaktadır.
Buğday ve arpa ürününün sap kısmı isteğe bağlı olarak ek prim karşılığında teminat kapsamına alınabilir.








TARSİM Tarım Sigortaları nereden yaptırılır?

TARSİM sigortaları Şubelerimizden ve İmeceMobil uygulamamız aracılığı ile yaptırılabilmektedir.


TARSİM Tarım Sigorta Primleri

TARSİM tarım sigorta primlerinin %50'si devlet tarafından karşılanmakta, kalan kısmı üreticiler tarafından ödenmektedir.
Üreticiler TARSİM poliçelerini Şubelerimizden İmece Kartları ile yaptırdıklarında 9 aya varan faizsiz dönem ve hasat sonunda ödeme avantajlarından da faydalanabilmektedir.
TARSİM sigortalarının il, ilçe ve ürün detayındaki güncel poliçe ilk ve son kabul tarihleri bilgilerine ve diğer açıklamalara TARSİM’in resmi internet sitesinden ulaşılabilmektedir.


X Kapat