BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

Ek Hesap / Kredili Mevduat Hesabı (KMH)

​Hesabınızda yeterli para olmadığında Ek Hesap yanınızda!​



Ek Hesap / Kredili Mevduat Hesabı (KMH)

Ek Hesap

Taksitli Ek Hesap

Vadesiz hesabınızda yeterli tutar olmadığında Ek Hesap yanınızda! 

Ek Hesap (Kredili Mevduat Hesabı) nedir?

 
Ek Hesap, diğer adıyla kredili mevduat hesabı (KMH) olarak da bilinen, vadesiz mevduat hesabınıza bağlı çalışan bir tür kredi ürünüdür. Vadesiz hesabınızda bulunan tutardan daha fazla paraya ihtiyacınız olduğunda Ek Hesap devreye girerek sizi rahatlatır.

Ek Hesap nasıl çalışır?


Ek Hesap limitiniz acil durumlar için hazırda beklerken, kullanım yapmadığınızda herhangi bir faiz veya ücret ödemezsiniz. Para çekmek, para göndermek, Bankamatik Kartı’nızla alışveriş yapmak, otomatik ödeme talimatlarınızı ve düzenli ödemelerinizi gerçekleştirmek gibi pek çok ihtiyacınızı Ek Hesap ile karşılayabilirsiniz. Vadesiz hesabınızdaki tutara ilave olarak, elinizin altında her zaman Ek Hesap kullanılabilir limitiniz kadar daha paranız var gibi düşünebilirsiniz.

Ek Hesap Taksitlendirme ya da Harcama Taksitlendirme mümkün mü?


Evet, Ek Hesap kullanılabilir limitiniz dâhilinde 5​00 TL ile 600.000 TL ​ arasında Taksitli Ek Hesap kullanıp 12 aya kadar dilediğiniz vadede geri ödeyebilirsiniz. Bununla birlikte, Ek Hesap'tan yaptığınız tüm harcamaları (nakit çekim, para transferi, fatura ödemeleri vb.) İşCep üzerinden “Harcama Taksitlendirme” ile 12 aya varan vade seçenekleriyle taksitlendirerek ödeyebilirsiniz.
 
Dijital kanallarımızdan 7/24 kolayca Ek Hesap Taksitlendirme ile Taksitli Ek Hesap kullanmak için: 

İşCep'ten Krediler > Ek Hesaplarım > Taksitli Ek Hesap > Ek Hesap Taksitlendirme & Başvurular > Ek Hesap > Taksitli Ek Hesap
İnternet Şubesi'nden Kredilerim > Taksitli Ek Hesap & Başvuru-Ürünler > Taksitli Ek Hesap
Bankamatik'lerimizden Ana Menü > Diğer İşlemler > Başvurular > Hesap Aç > Taksitli Ek Hesap 

İşCep’ten 7/24 kolayca Harcama Taksitlendirme ile Taksitli Ek Hesap kullanmak için:  ​

İşCep'ten Krediler > Ek Hesaplarım > Taksitli Ek Hesap > Harcama Taksitlendir ​

​​
Taksitli Ek Hesap ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan​ ulaşabilirsiniz.  

Nasıl Ek Hesap açabilirim? 

 
Dijital kanallarımızdan 7/24 kolayca Ek Hesap başvurusu yapabilir ve onaylanan limitinizi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. KMH (Ek Hesap) başvuru işlemlerinizi aşağıdaki kanallardan kolaylıkla yapabilirsiniz

İşCep'ten Krediler > Ek Hesap Başvurusu Yap veya
İnternet Şubesi'nden Kredilerim > Ek Hesap > Başvuru​

Şubelerimizden başvurmanız halinde istenen belgeler :


• Başvuru Formu,
• Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi,
• Gelir durumunuzu gösterir belge.

KMH (Ek Hesap) Limiti Değişikliği - Limit Artışı – Limit İndirimi – Kapatma İşlemleri


Ek Hesap limitinizi dilediğiniz zaman artırıp azaltabilirsiniz.

İhtiyaçlarınız arttığında dijital kanallarımızdan 7/24 limit artışı başvurusunda bulunabilirsiniz. Üstelik hemen değerlendirilir ve onaylanırsa limitiniz anında artar. Daha sonra düşürmek isterseniz de işleminizi yine dijital kanallarımızdan kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek limit artışı veya limit indirimi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İşCep’ten Başvurular > Ek Hesap
İnternet Şubesi’nden Başvuru-Ürünler > Ek Hesap

Ek Hesabınızı kapatmak isterseniz, borcu olmayan Ek Hesabınızı aşağıdaki adımları takip ederek kapatabilirsiniz. Kullanım yapmadığınız durumda Ek Hesap için herhangi bir faiz veya ücret ödemediğinizi hatırlatmak isteriz.

İşCep’ten Krediler > Ek Hesaplarım  > Kapatma
İnternet Şubesi'nden Kredilerim > Ek Hesap > Kapatma
Bankamatiklerimizden Ana Menü > Diğer İşlemler > Başvurular > Hesap Kapat > Ek Hesap

Ek Hesap toplam borcumu nasıl görebilirim? 


Ek Hesap toplam borcunuzu dijital kanallarımızdan 7/24 görebilirsiniz. KMH (Ek Hesap) borcu görüntülemek için yapmanız gerekenler:

İşCep’ten Krediler > Ek Hesaplarım > Ek Hesap Bilgilerim veya Hesaplar > Hesap Bilgilerim > Detay
İnternet Şubesi’nden Kredilerim > Kredi Bilgilerim > Ek Hesap ve Hesaplarım > Hesap Bilgilerim > Hesap Detayı
Bankamatiklerimizden Ana Menü > Hesaplarım > Diğer Hesaplarım > Ek Hesaplarım

Ek Hesap borcumu nasıl öderim?


Ek Hesap’tan kullanılan tutar, diğer bir deyişle anapara borcu, vadesiz hesabınıza para girişi olduğunda hesabınızdan otomatik olarak kesilir. Faiz tutarınız ise Ek Hesap açılışı sırasında belirlemiş olduğunuz faiz ödeme gününde yine hesabınızdan otomatik olarak tahsil edilir. 

Eğer vadesiz hesabınıza gelen tutar Ek Hesap’tan kullandığınız tutarın tamamını kapatmak için yeterli ise, Ek Hesap anapara borcunuzun tamamı tahsil edilecek ve sonraki günler için faiz işlemeyecektir. 

Eğer vadesiz hesabınıza gelen tutar Ek Hesap’tan kullandığınız tutarın tamamını kapatmak için yeterli değilse, vadesiz hesabınıza gelen tutarın tamamı Ek Hesap anapara borcunuzu kısmi olarak kapatmak üzere tahsil edilecektir. Tahsil edilen tutar için sonraki günlerde faiz işlemeyecek, kalan tutar için ise yeniden hesaba para girişi olup borç tahsil edilene kadar günlük faiz işlemeye devam edecektir. 

Faiz ödeme günü olarak seçtiğiniz günü İşCep > Krediler > Ek Hesaplarım > Ek Hesap Bilgilerim adımlarından görebilir, dilerseniz şubelerimizden değiştirebilirsiniz.

Faiz ödeme günü dışında Ek Hesap toplam borcunuzu dilerseniz aşağıdaki adımları takip ederek de ödeyebilirsiniz.

İşCep’ten Ödeme Yap > Ek Hesap
İnternet Şubesi’nden Kredilerim > Borç Ödeme > Ek Hesap
Bankamatiklerimizden Ana Menü > Hesaplarım > Diğer Hesaplarım > Ek Hesaplarım

Ek Hesap faiz oranı nedir? Ek Hesap faiz hesaplama nasıl yapılır?


Sayfanın en altındaki Hesaplama Tablosu’ndan güncel aylık faiz oranını görebilir, kullanacağınız tutar ve gün sayısını girerek yansıyacak faizi ve toplam geri ödeme tutarını kolayca hesaplayabilirsiniz.

Kredili Mevduat Hesabı’na (Ek Hesap) işleyen faiz hesaplanırken, Ek Hesap’tan kullanım yaptığınız gün ile (o gün dâhil) ana para borcunun ödendiği günden sonraki ilk iş günü arasında işleyen gün sayısı dikkate alınır (ödeme hafta sonu veya resmi tatilde yapılır ise en yakın iş gününe kadar geçen günler de dâhil edilir). 

Örneğin;
22 Mart Salı günü Ek Hesap’ınızdan 1.000 TL kullandınız. Anapara borcunuzun ne zaman ödeneceğine bağlı olarak, faiz yansıyacak gün sayısı için aşağıdaki örnekleri inceleyebilirsiniz:

24 Mart Perşembe günü 1.000 TL veya üzerindeki tutarın ödenmesi durumunda, 22-23-24 Mart tarihleri arasındaki 3 günlük kullanım için (25 Mart – 22 Mart = 3 gün) faiz yansıtılır. Eğer vadesiz hesabınıza gelen tutar Ek Hesap kullanımının tamamını kapatmak için yeterli değilse, Ek Hesap borcunu kısmi olarak kapatmak üzere hesabınıza gelen tutarın tamamı tahsil edilecek; tahsil edilen kısım için sonraki günlerde faiz işlemeyecek, kalan kısım için ise yeniden hesaba para girişi olup borç tahsil edilene kadar günlük faiz işlemeye devam edecektir. 

Ödemenin 24 Mart Perşembe günü değil, 25 Mart Cuma günü yapılması durumunda, 22-23-24-25-26-27 Mart tarihleri arasındaki 6 gün için (28 Mart – 22 Mart = 6 gün) faiz yansıtılacaktır. 

Ek Hesap ne zaman gecikmeye düşer?


Faiz ödeme gününüzde, ilgili dönemde işleyen faiz ve faize ilişkin vergi ve fon toplamı hesabınızda bulunan serbest bakiye ile karşılanmaz ise, ilgili gün sonunda gecikme başlayacaktır. Akabinde hesaba ilk para girişi olduğunda öncelikle geciken tutar otomatik olarak tahsil edilecektir.

Örneğin 30 Mart Salı günü Ek Hesap’ınızdan 100 TL kullandınız. Faiz ödeme gününüzün ise 1 Nisan Perşembe olduğunu varsayalım. 1 Nisan tarihinde o güne kadar yansımış olan 3 günlük faizin tahsil edilmesi için vadesiz hesabınız taranacak ve vergiler dâhil 3 günlük faiz tutarının hesabınızda bulunması durumunda otomatik tahsil edilecektir. Kullandığınız gün kadar yansıyan faizi ödemiş olduğunuzdan Ek Hesap’ınız gecikmeye düşmeyecektir. Ancak 100 TL tutarlı Ek Hesap anapara borcunuz üzerinden yine günlük olarak faiz işlemeye devam edecek, işleyen faiz tutarının sonraki faiz ödeme gününde tahsil edilmesi gerekecek, aksi halde Ek Hesap’ınız gecikmeye düşecektir. 

Taksitli Ek Hesap kullanımlarınızda ise, taksit tarihinde hesabınızda taksit tutarını karşılayacak kadar bakiye olmaması halinde gecikme yaşanacaktır.​

Ek Hesap faiz ödeme gününüz ile ilgili bildirim almak için İşCep’teki “Profil ve Ayarlar” menüsünden “Bildirim Tercihlerim > Ek Hesap Borcu” adımlarını takip ederek tercihinizi “açık” olarak değiştirebilirsiniz. Böylece Ek Hesap faiz borcunuzun olması halinde faiz ödeme gününüzde tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

​​Bir Ek Hesap limitim olsa, dilediğim zaman hemen kullansam ve taksit taksit geri ödesem diyorsanız çözüm Taksitli Ek Hesapta!

Şimdi, bireysel Ek Hesap (Kredili Mevduat Hesabı) limitinizi dilediğiniz anda kullanabilir, 12 aya varan vadelerde geri ödeyebilirsiniz.  Üstelik Taksitli Ek Hesap (Taksitli Kredili Mevduat Hesabı) kullandığınızda herhangi bir tahsis ücreti veya komisyon da ödemezsiniz. Herhangi bir belge temin etmez ya da onaylamazsınız.

Ek Hesap (KMH) limitinizden İşCep, İnternet Şubesi, Bankamatikler ve Telefon Şubesi’nden Taksitli Ek Hesap kullanabilir ya da Ek Hesap ile yapılan harcamalarınızı İşCep üzerinden sonradan taksitlendirebilirsiniz.
 
Minimum 500 TL ve maksimum 600.000 TL  arasında, isterseniz tek seferde olmak üzere Ek Hesap kullanılabilir limitiniz dahilinde 600.000 TL ​'ye kadar kullanabileceğiniz Taksitli Ek Hesabı minimum 2 ay, maksimum 12 aya varan vade seçenekleri ile geri ödeyebilirsiniz.


Ek Hesap harcamamı taksitlendirebilir miyim?

​Para çekmek, para göndermek, Bankamatik Kartınızla alışveriş yapmak, otomatik ödeme talimatlarınızı ve düzenli ödemelerinizi gerçekleştirmek gibi pek çok ihtiyacınızı Ek Hesap ile karşılayabilir, İşCep üzerinden 12 aya varan vade seçenekleriyle taksitlendirerek geri ödeyebilirsiniz. 


Taksitli Ek Hesap aylık faiz oranı bilgisine Ürün ve Hizmet Ücretleri ​sayfasında yer alan İhtiyaç Kredileri > Ek Hesap başlığı altından ulaşabilirsiniz.


 

​Taksitli Ek Hesab​ı hangi temas noktalarından kullanabilirim?


Taksitli Ek Hesabınızı, Ek Hesap kullanılabilir limitiniz içinde kalarak ve İş Bankası Şubelerine gitmeden, tüm dijital temas noktalarından kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz. 

​İşCep'ten Başvurular > Ek Hesap > Taksitli Ek Hesap & Krediler > Ek Hesaplarım > Taksitli Ek Hesap > Ek Hesabı Taksitlendir
İnternet Şubesi'nden Başvurular > Ürünler > Taksitli Ek Hesap & Kredilerim > Taksitli Ek Hesap
Bankamatik'lerden Başvurular > Diğer İşlemler > Başvurular > Hesap Aç > Taksitli Ek Hesap 
 

adımlarını takip ederek ya da 
0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubesi’nden Taksitli Ek Hesap kullanımı yapabilirsiniz.  

Yaptığınız işlemleri (nakit çekim, para transferi ve fatura ödemeleri vb.) İşCep üzerinden “Harcama Taksitlendir”me ile taksitlendirebilirsiniz. 

İşCep'ten Krediler > Ek Hesaplarım > Taksitli Ek Hesap > Harcama Taksitlendir



Taksitli Ek Hesabımı Nasıl Geri Ödeyebilirim?


Taksitli Ek Hesap ödeme planınız Taksitli Ek Hesap aylık faiz oranı ile oluşur ve taksit başlangıcınızı serbestçe belirleyebilir, taksitlerinizi “Ek Hesap Faiz Ödeme Günü” tarihinden farklı bir tarihte ödeyebilirsiniz. ​

 
Açık tüm Taksitli Ek Hesap kullanımlarınıza ait taksitlerinizin toplamı, Taksitli Ek Hesabınızın bağlı olduğu vadesiz hesap bakiyenizin taksit tarihinde yeterli olması durumunda, otomatik olarak tahsil edilir. 

 
Taksitlerinizin tahsilatı, hesap bakiyeniz uygun olsa bile taksit tarihi öncesinde yapılmayacaktır.

 
Taksit ödemelerinizin, ödeme planınızda belirtilen tarihlerde yapılmaması durumunda, ödenmeyen taksitin içerisindeki anapara tutarı üzerinden Ek Hesap gecikme faizi işlemeye başlar.

 
Taksit tarihinde İşCep, İnternet Şubesi, Telefon Şubesi ve Şubelerimiz aracılığıyla taksit tutarınızı ödeyebilir, dilerseniz Taksitli Ek Hesabınızı erken kapatabilirsiniz.

 
Taksit tutarınızı Dijital Kanallarımız ve Şubelerimiz aracılığıyla taksit tarihinden önce ödeyebilirsiniz.


Taksitli Ek Hesap kullandığınızda oluşacak taksit tutarınızla ilgili bildirim almak için İşCep’teki “Profil ve  Ayarlar” menüsünden “Bildirim Tercihlerim > Ek Hesap Borcu” adımlarını takip ederek tercihinizi “açık” olarak belirlemeniz halinde taksit tarihinizden önceki iş gününde tarafınıza taksit hatırlatma bilgilendirmesi iletilecektir.



Sıkça Sorulan Sorular

 

Neden Taksitli Ek Hesap kullanayım?​

Her seferinde yeni bir başvuru yapmadan, istediğiniz zaman nakit ihtiyacınızı taksitle geri ödeyecek şekilde karşılayabilirsiniz. Kullanırken herhangi bir belge onaylamazsınız ve herhangi bir masraf, komisyon ödemezsiniz.

Ek Hesap kullanılabilir limitinizin taksitli olarak kullanılabilmesi olanağı sağlayan İşCep "Ek Hesabı Taksitlendir" ile anapara borcunuzun tamamını ödemek yerine, daha küçük ödemeler yapma imkânına sahip olabileceksiniz. Ya da “Harcama Taksitlendir” ile Ek Hesaptan yapılan işlemlerinizi taksitlendirerek daha kolay ödeme yapma imkânına sahip olabileceksiniz.​

Taksit Ek Hesap tutarını nasıl kullanabilirim?

Kullandığınız Taksitli Ek Hesap tutarını; nakit olarak Bankamatik veya Şubelerimizden çekebilir veya vadesiz hesabınızda tutabilirsiniz.

 

Birden fazla kez Taksitli Ek Hesap kullanabilir miyim?

Ek Hesap kullanılabilir limitiniz dâhilinde bir kereden fazla Taksitli Ek Hesap kullanabilir veya birden fazla harcamanızı taksitlendirebilirsiniz.​ 
 

Taksitli Ek Hesap kullanımında hangi faiz oranı geçerlidir?

Taksitli Ek Hesap ödeme planınız kullanım anındaki Ek Hesap güncel akdi faiz oranı ile oluşturulmaktadır. Bu oran vade boyunca değişmemektedir.

Ek Hesap olmadan Taksitli Ek Hesap kullanabilir miyim?

Ek Hesabınız olmadan Taksitli Ek Hesap kullanamazsınız. Taksitli Ek Hesap, Ek Hesap kullanılabilir limitinizin taksitli olarak kullanılmasını sağlar. Ek Hesabınız yoksa öncelikle aşağıdaki adımları takip ederek kolayca Ek Hesap açabilirsiniz: 

İşCep'ten Krediler > Ek Hesap > Başvuru
İnternet Şubesi'nden Kredilerim > Ek Hesap > Başvuru


Kullanılabilir Ek Hesap limitim yetersiz ise ne yapmalıyım?


İşCep'ten Krediler > Ek Hesap > Limit Artışı
İnternet Şubesi'nden Kredilerim > Ek Hesap > Limit Artışı
 
adımlarını takip ederek limit artış talebinde bulunabilirsiniz, ayrıca 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubesi’nden de limit artış başvurusu yapabilirsiniz.​

Taksitli Ek Hesap ödeme planlarına nasıl ulaşabilirim?

İşCep'ten Hesaplarım > Sözleşme ve Formlarım > Sözleşmelerim
İnternet Şubesi'nden Hesaplarım > Sözleşme ve Formlar > Sözleşmelerim
 
adımlarını takip ederek ödeme planlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Taksitli Ek Hesap bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

İşCep'ten Krediler > Ek Hesap > Ek Hesap Bilgilerim
İnternet Şubesi'nden Kredi Bilgilerim > Ek Hesap > Ek Hesap Bilgilerim
 
adımlarını takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz.



Kredi Tutarı
Vade (Gün)
1 - 30 gün arasında hesaplama yapabilirsiniz.

Faiz Oranı : %5,0

Lütfen, girdiğiniz bilgileri kontrol ederek tekrar deneyiniz.
Hesaplama Sonucu
Geri Ödenecek Toplam Tutar : XX.XXX,XX TL
Kredi Tutarı : XX.XXX,XX TL
Ödenecek Faiz : XX.XXX,XX TL
Ödenecek Vergi ve Fon : XX.XXX,XX TL
X Kapat