BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

“Trendlerin iyi izlenmesi, öncüsü ve yaratıcısı olmak gerekiyor”

​İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, günümüzde işletmelerin farklı düşünmesi ve proaktif davranması gerektiğini belirterek, “Değişen trendleri iyi izlemek, sezmek, yeni fırsatlar çıkarmak ve bir miktarda o trendlerin de öncüsü, yaratıcısı olmak gerekiyor” dedi
İş Bankası’nın, 2008’den bu yana KOBİ’lere bilgi ve danışmanlık desteği sağlamak amacıyla düzenlediği İş’le Buluşmalar toplantısının 32’nci durağı Muğla oldu. “Muğla’nın Yeni Gündemi” konulu toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ilçeleriyle birlikte bir turizm ili olan Muğla’da bacasız sanayi denilen turizmin sağladığı gelire reel sektörle destek olunmasına, hammadde üretimine katma değer eklenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.


 


Bilgiye ve mekanlara erişimin kolaylaştığı bir dönemde olunduğunu ifade eden Adnan Bali, “Geleneksel destinasyonlar, adresler diye bir kavram da yok. Sri Lanka’dan Vietnam’a, Meksika’dan Malezya’ya kadar pek çok yer yükselen adresler olmaya namzet. Böyle bir tabloda Türkiye gibi bir ülke ve onun içinde de Muğla son derece dinamik bir performans göstermek suretiyle baştan devralmış olduğu avantajlarını çok iyi kullanmak durumunda” dedi.


 


İşadamlarının işlerinde fark yaratmak için daima farklı düşünme eğilimi içinde olmaları gerektiğini ifade eden Bali, “Olağan haline bırakılarak devam edilen performansların uzun süre dayanabilmesi günümüzde mümkün değil. Değişen trendleri iyi izlemek, sezmek, yeni fırsatlar çıkarmak ve bir miktarda o trendlerin de öncüsü, yaratıcısı, çekerek götüreni olmak gerekiyor” dedi.


 


Türkiye’nin bu bakımdan her alanda katma değerli ve vasıflı üretime ve hizmetlere ihtiyacı olduğunu düşündüğünü belirten Bali, sözlerini şöyle sürdürdü:


 


“Büyüme açısından bakıldığında potansiyel ve imkânlar açısından da hiçbir sorunu olmayan bir ülke Türkiye. Global krizde gördük, 2008’den sonra 2009’da akordeon gibi biraz daraldık, ama ondan sonra gösterdiğimiz olağanüstü büyüme refleksiyle 2009’un ikinci yarısından başlayarak 2010’da yüzde 9,2 ve 2011’de de yüzde 8,8 gibi oldukça ciddi bir büyüme gösterdik. Ama hemen bu hızlı büyümenin komplikasyonlarını yaşadık. Neden? Aslında katma değerli büyümemiş olmamızdan. Eğer vasıflı üretim, vasıflı hizmet, katma değerli üretim, katma değerli hizmet sunamıyorsanız hacimleriniz hızla büyüyebilir. Ama eninde sonunda performans günün sonunda yarattığınız fonlarla ilişkilidir. Eğer bu konuda yeterli katma değer yaratamazsak bu büyümeler aynı oranda emin olunuz ki riskleri de beraberinde getirir.”


 


“Bilançoda 100 milyar doları aşan ilk Türk bankası olacağız”


 


Konuşmasında İş Bankası’nın faaliyetlerine de değinen Adnan Bali, bankanın hem kredi hacminin hem de mevduat hacminin 100 milyar TL’yi aştığına işaret ederek, “İş Bankası şimdi 100 milyar dolar bilanço büyüklüğüne ulaşacak ilk Türk bankası olacaktır. 100 milyarların sırrı ne derseniz benim tek cevabım, bu ülkenin dokusu ile kumaşı ile örtüşen bir bankanın, işini samimiyetle iyi ve kötü günde yapabilmesi, müşteri ile iç içe, yüz yüze olabilmesi ve müşterisinin yüzüne bakabilmesidir” diye konuştu.


 


Bali, İş Bankası olarak kısa dönemli anlık kazançlara talip olmadıklarının da altını çizerek zor zamanlarda da proaktif davranarak 10 bini aşkın ticari müşterinin 1.3 milyar TL kredisini yeniden yapılandırdıklarını da anlattı. Bali, “Kısa dönemli anlık kazançlara talip değiliz. Uzun yolculukta ne değer yaratacağını biliyoruz. Özellikle rekabet açısından güçlükle karşılaşan işletmeler açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.


 


Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yaptığı “Muğla’nın Yeni Gündemi” konulu İş’le Buluşmalar toplantısında, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Atlas Proje Geliştirme ve Yönetimi Başkanı Tavit Köletavitoğlu, İzmir Ticaret Borsası Başkan Vekili Barış Kocagöz, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Berksoy ve Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt da konuşmacı olarak yer aldı.


19.04.2013
X Kapat