BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

Müşterisinin yanında olmayan banka müşterisinden de sadakat beklememeli

​Türkiye İş Bankası yarattıkları istihdam ve üretimle ekonominin dinamosu konumunda bulunan KOBİ’lerin, sağlıklı büyümelerine ve rekabet avantajı sağlamalarına destek olmak amacıyla düzenlediği “İş’te Seminer” toplantılarının beşincisini İstanbul’da gerçekleştirdi. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde DES Sanayi Sitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda KOBİ’lere “Basel II ve Basel III’ün Getirdikleri” hakkında bilgi verildi, ulusal ve uluslararası ekonomik gelişmeler aktarıldı.




İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, KOBİ’lere fizibilite çalışmasına önem vermelerini, yeni pazar araştırması, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini sürdürmelerini, kaynak maliyetlerini gözden geçirmelerini ve en iyi bildikleri işi yapmaya devam etmelerini tavsiye ederek, Türkiye ekonomisinin büyümesi açısından KOBİ’lerin önemine dikkat çekti.




“İş Bankası müşterisiyle büyüyen bankadır”




Dudullu Organize Sanayi Bölgesi DES Sanayi Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “İş’te Seminer” toplantısının açılış konuşmasını yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, müşterisine sadık olmayan bankanın, müşterisinden de sadakat beklememesi gerektiğini ifade ederek KOBİ’lere tavsiyelerde bulundu. İnce, başta bankalar olmak üzere pek çok şirketin, firma ve müşterilere yönelik sadakat programları adı altında türlü hizmetler sunduğunu, İş Bankası’nda, müşteri sadakatinin bankanın müşterisine sadık olmasıyla gerçekleşeceği bilinciyle çalışıldığını söyleyerek “İş Bankası müşterisini büyüten, müşterisiyle büyüyen ve müşterisiyle yaşlanan bir bankadır” dedi.




İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, bankaların müşterileri ile olan kredi ilişkilerinde derecelendirme yaptığı gibi müşterilerin de çalışacakları banka için bu tip değerlendirmelerde bulunması gerektiğini ifade ederek, “Siz de bizlere not verin, çalışacağınız bankayı her yönüyle, farklı konjonktürlerdeki yaklaşımlarıyla değerlendirin, İş Bankası olarak bu değerlendirmeden iyi bir notla çıkacağımızı biliyoruz” dedi. 


 


İş Bankası’nın aktif büyüklük itibariyle Türkiye’nin en büyük bankası olmasının yanı sıra, öz kaynak, nakdi kredi, nakdi ticari kredi, gayri nakdi kredi, mevduat ve net kar kalemlerinde de sektör lideri olduğunu hatırlatan İnce, “İş Bankası olarak 65 ilde en fazla nakdi kredi veren özel bankayız. Her şubemizin ticari kredi verme yetkisi bulunuyor, bu sonuçlar Bankamızın performansının yanı sıra müşterilerimizin Bankamıza olan teveccühünün de önemli bir göstergesi” dedi. Suat İnce, KOBİ kredilerinde de 2012  Ağustos verilerine göre 2011 yılsonuna kıyasla yüzde 14, 6’lık artışla 22,2 milyar TL kredi bakiyesine ulaşıldığını, sektörün aynı dönemindeki artışının ise yüzde 5,4 olduğunu ifade etti. 




“Türkiye performansı ile olumlu yönde ayrışıyor”




İş Bankası İktisadi Araştırmalar Müdürü İzlem Erdem ise toplantıda dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle gelecek döneme ilişkin beklentileri özetledi. Erdem, IMF’nin Ekim ayında yayımlamış olduğu Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda yer alan küresel ekonomiye ilişkin tahminlerindeki aşağı yönlü revizyonlara dikkat çekerek başta Euro Alanı ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülke ekonomilerinde devam eden sorunlara bağlı küresel ekonomide büyümeye ilişkin aşağı yönlü risklerin önemini koruduğunu belirtti. Söz konusu risklerin gelişmekte olan ülkeleri de ticaret ve finansman kanalı üzerinden farklı ölçülerde etkilemekte olduğunu vurgulayan İzlem Erdem, Türkiye’nin ise uygulamakta olduğu politikalarla iç talepte kontrollü bir yavaşlama sağlarken ihracatta pazar çeşitlendirmesi ile iç ve dış talep arasındaki dengelenmenin beraberinde getirdiği ihracat odaklı büyüme performansı ile olumlu yönde ayrıştığını ifade etti.




Kredi derecelendirme şirketlerinin de olumlu yöndeki bu ayrışmayı ülkenin kredi notu değerlendirmesinde ön plana çıkarmaya başladıklarını  ve 5 Kasım’da Fitch tarafından yapılan not artırımı ile uzunca bir aradan sonra Türkiye’nin hak etmiş olduğu yatırım yapılabilir ülke seviyesine çıkmış olduğunu vurgulayan İzlem Erdem, önümüzdeki dönemde de küresel ekonomiye ilişkin mevcut belirsizlikler dikkate alınarak risklerin yönetiminin önem arz etmeye devam edeceğini, Türkiye’nin de böyle bir konjonktürde iç talepteki nispi artış paralelinde kademeli olarak potansiyel büyüme hızına erişmeye odaklanacağını belirtti.




İş Bankası’nın İstanbul’da düzenlenen “İş’te Seminer” toplantısında Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı B. Murat Önay’ın yanı sıra TİM Danışmanlık Eğitmeni Behzat Yıldırımer de “Basel II ve Basel III’ün Getirdikleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

08.11.2012
X Kapat