BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

İş Bankası, KOBİ’lere Çin’de başarılı olmanın yollarını anlattı

Türkiye İş Bankası, KOBİ’lerin sağlıklı büyümelerine ve rekabet avantajı sağlamalarına destek olmak amacıyla düzenlediği “İş’te Seminer” toplantılarının bu yılki konusunu “Çin’de Başarmak” olarak belirledi. Bu yılın ilk İş’te Seminer toplantısını İstanbul’da gerçekleştiren İş Bankası, Çin ile ticaret yapan ve yapmak isteyen KOBİ’lere bu pazarda nasıl başarılı olabileceklerini anlattı.


İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hem ekonomik hem siyasi anlamda dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak aday ülkelerden biri olan Çin’de temsilcilik düzeyinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Günümüzde Çin Yuanı (RMB) ile ticaret yapmanın çok önemli bir unsur haline geldiğini vurgulayan İnce, bu doğrultuda İş Bankası olarak 2011'den itibaren Çin Yuanı ile mevduat kabul etmeye, nakdi ve gayri nakdi kredi vermeye, ayrıca akreditif açmaya başladıklarını ifade etti.


“BPO’yu kullanan ilk Türk bankası İş Bankası”


Dış ticarette yeni kullanılmaya başlanan BPO (banka ödeme yükümlülüğü) sistemine değinen Suat İnce, İş Bankası’nın bu yeni ödeme şekline uyum sağlayan “ilk Türk bankası” olmakla kalmadığı, dünyada da öncü bankalardan biri  olduğunu belirtti. İnce, Çin’den yapılan ithalatta peşin ödemenin payı dikkate alındığında, BPO’nun müşterilere, kolay ve pratik işlem yapmanın yanısıra daha güvenceli ticaret fırsatı sunduğunu ifade ederken,  ihracat işlemlerinde yeni ödeme şeklinin ihracatçılara  banka garantili açık hesap olanağı sunduğunu belirtti.  


 “Çin’de Türk Ticaret Odası kuracağız



İş Bankası Şanghay/Çin Temsilcisi Tunç Türker de konuşmasında, uzun süredir Çin’de “Türk Ticaret Odası” kurulması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Önümüzdeki dönemde başvuru işlemlerini başlatacağız ve Çin'de Türk Ticaret Odası'nın kurulması aşamasında İş Bankası kurucu üye olarak aktif görev alacak” diye konuştu. Çin’de otomotiv, lojistik, tarım, gıda, tekstil ve ev tekstili, enerji, eğitim ve turizmin fırsat sunan sektörler olduğunu vurgulayan Türker, “Artık Çin treni hızlanmış durumda.  Daha da hızlanacak. Çin’den korkmak yerine, Çin trenine binmek için daha fazla gayret sarf etmemiz gerekecek” ifadesinde bulundu.



İş Bankası’nın KOBİ’lere yönelik farklı illerde düzenlediği eğitim toplantısı niteliğinde olan ve tek bir konunun ele alındığı İş’te Seminer’lerde, bu yıl Çin konusu işlenecek. Bu kapsamda İş Bankası Şanghay/Çin Temsilcisi, 8 Mayıs’ta Kayseri’de, 9 Mayıs’ta da Konya’da İş’te Seminer toplantılarına katılarak bilgi aktaracak.

08.05.2014
X Kapat