Bankamız, “Denizler bizim gelecek bizim" diyerek hayata geçirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek denizler alanında önde gelen çalışmalar yürüten Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ile “Denizlerin Geleceği: Deniz Çayırları" projesini hayata geçirdi.
Ürettiği oksijenle denizlerimize nefes aldıran, pek çok canlıyı barındıran ve çoğalmaları için ev sahipliği yapan Deniz Çayırları projesiyle Marmara Denizi'ndeki son deniz çayırları (Posidonia oceanica) alanlarının haritalandırılması, temizlenmesi ve korunması hedefleniyor. Ayrıca uzman ve gönüllü dalgıç ekipleriyle Marmara Denizi'ne planlı dalışlar yapılarak tür çeşitliliği ortaya çıkarılması, şamandıralama ve mapa için fizibilite çalışmaları yürütülmesi, hayalet ağların temizlenmesi, ilk ve orta okullarda öğrencilere farkındalık eğitimleri verilmesi planlanıyor.
Posidonia oceanica deniz çayırları Akdeniz'de 11 ila 29 °C arasındaki sıcaklıklarda, tuzlu ve temiz sularda 0 ila 45 metre derinlikler arasında dağılım gösteriyor. Fotosentez ile suyun oksijence zenginleşmesini sağlayan bu çiçekli bitkiler; uzun yaprakları, yatay uzanan gövde ve kökleriyle sudaki askı yüklerini ve sedimentasyonu tutup zemin hareketlerini düzenliyor. 1 metrekare alanı kaplayan Posidonia oceanica deniz çayırları günde 14 litre oksijen üretebiliyor; 1 hektarı ise yılda 1024 ton karbon tutabiliyor.