Şişecam Topluluğu tarafından 2011 yılından bu yana sürdürülen “Cam Yeniden Cam” Projesi, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişe destek olmayı amaçlayan proje üç temel hedef doğrultusunda yürütülüyor.
1. Cam ambalaj geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması ve toplumun bilinçlendirilmesi,
2. Cam ambalaj atıklarının toplama altyapısının geliştirilmesi,
3. Cam ambalaj atıklarının toplanarak işlendiği tesislerin modernize edilmesi ve evsel atıklara karışan cam ambalaj atıklarının düzenli depolama öncesinde ayrıştırılması.
Proje kapsamında, 2011 yılından bu yana 256.760 ilköğretim öğrencisine geri dönüşüm konusunda eğitimler verildi, 20 bini aşkın cam kumbarası belediyelerin kullanımına sunuldu ve 1.306 bin ton cam atığının geri dönüşümü sağlandı. Böylece 470.174 otomobilin 10 bin kilometre boyunca trafikten çekilmesine eşdeğer karbon emisyonu önlendi, geri dönüşüm sayesinde elde edilen enerji tasarrufu 54.854 konutun bir yıllık ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaştı ve 40.324.727 ağacın bir yılda temizlediği havaya eşdeğer karbondioksit salımını önlendi. Toplama altyapısının geliştirilmesi ve cam geri dönüşüm tesislerinin modernize edilmesi konularında çalışmalara devam ediliyor. Bu kapsamda finansman desteği ve uzmanlık hizmeti verilen firmaların cam geri dönüşüm tesisilerinin kurulumu tamamlandı. Biri Şişecam Topluluğu’na ait olmak üzere toplam dört cam geri dönüşüm tesisinin kurulumu tamamlandı ve devreye alındı.