BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

DCC (Dinamik Kur Dönüşümlü) POS

Dinamik Kur Dönüşümlü POS (DCC)

Dinamik Kur Dönüşümlü POS (DCC) ile İş Bankası üye iş yerlerinin tahsilat işlemleri artık çok kolay! DCC POS hizmetinden yararlanarak müşterilerinizin yurt dışı kartları ile farklı para birimleri üzerinden ödeme işlemi yapmasına olanak tanıyabilirsiniz. Böylece hem müşterileriniz için ödeme kolaylığı sağlayabilirsiniz, hem de hesap özetlerine yansıyacak tutar anında belirlenir.

DCC POS Nedir?

DCC POS uygulaması, yurt dışı kart sahiplerinin kendi para biriminden ödeme yapmalarına ve hesap özetlerine yansıyacak tutarı işlem anında görmelerine olanak sağlar. Kart hamilinin hesap özetine yansıyacak ve işlem anındaki döviz alış kuru kullanılarak hesaplanan “mark-up” dahil tutarı onaylaması ile işlem gerçekleşir.

DCC POS Kimler için Uygundur?

Özellikle turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve farklı para birimleri üzerinden ödeme yapmak isteyen müşterilere hizmet veren iş yerleri için oldukça elverişli bir çözümdür. Oteller, halıcılar, restoranlar, kuyumcular, hediyelik eşya satan iş yerleri gibi işletmeler için ideal bir uygulamadır.

Kart Hamiline Avantajları Nelerdir?

DCC POS hizmeti sayesinde yurt dışı kart sahipleri;
• Ödeme yapmayı tercih ettikleri para birimi üzerinden alışveriş işlemlerini tamamlayabilir.
• Hesap özetlerine yansıyacak tutardan anında haberdar olabilir.
• Beklenmedik döviz kuru oranları ve komisyonlar ile ekstresinde kötü bir sürpriz ile karşılaşmaz

DCC İşlemlerinde Kur Nasıl Hesaplanır?

Kur olarak işlem anındaki Bankamız gişe döviz alış kuru kullanılır.

DCC İşlemler Nasıl Görüntülenir?

• POS’tan işlem tutarı girilir. Giriş tuşuna basılır.
• Kart okutulur. POS TL olarak girilen işlem tutarını otomatik olarak ödeme imkanı bulunan yabancı para birimlerine çevirir.
• Kart sahibine ödeme yapmak istediği para birimi ve tutarı sorulur. Kart sahibinin ödeme yapmak istediği para birimi üzerine gelinerek GİRİŞ tuşuna basılır. Bu aşamada POS ekranında yapılacak işleme ilişkin TL tutar, yabancı para birimine çevrilmiş tutar ve dönüşüm için kullanılan kur bilgilerini içeren özet bilgi son bir kez daha gösterilir.
• Yeşil renkli GİRİŞ tuşuna basıldığında işlem seçilen yabancı para biriminden gerçekleştirilir. Kırmızı renkli ÇIKIŞ tuşuna basılırsa işlem TL olarak gerçekleştirilir.
• Kartın şifresi (PIN) girilerek işlem tamamlanır.

DCC İşlem Yapılabilmesi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

DCC işlemine başlamak için Visa ve Mastercard logosu bulunan yurt dışı banka kartı sahibi müşterinizin kartını POS cihazınıza taktığınızda cihazın üzerindeki uyarıları dikkate alarak kart hamilinden işlemi kendi para biriminde yapmak istediğini teyit etmeniz yeterlidir.

Hangi Para Birimleriyle İşlem Yapılabilir?

DCC POS hizmeti ile yurt dışı kart sahipleri, 14 farklı para biriminde ödeme yapma olanağı bulur. DCC POS hizmetinde geçerli olan para birimleri; ABD doları (USD), euro (EUR), İngiliz sterlini (GBP), Avustralya doları (AUD), Danimarka kronu (DKK), İsveç kronu (SEK), İsviçre frangı (CHF), Japon yeni (JPY), Kanada doları (CAD) Kuveyt dinarı (KWD), Norveç kronu (NOK), Suudi Arabistan riyali (SAR), Rus rublesi (RUB) ve ÇİN yuanı (CNY) olarak listelenmiştir.

Örnek DCC İşlemi Nasıl Hesaplanır?

Örne​k DCC İşlem hesaplamaları ve DCC POS hizmeti hakkında detaylı bilgi için dcc-pos-kullanim-kilavuzu.pdf dokümanını inceleyebilirsiniz.
X Kapat