BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Hayat Sigortası İstiyorum Taksit Taksit Tutarı Anapara Faiz KKDF BSMV Kalan Anapara Hayat Sigortası İstiyorum
 
Krediler
Faiz Oranı
Hayat Sigortası
Bu kredi türü için geçerli bir seçim değildir.
Kredi Tutarı
TL
Ödeme Seçenekleri
Kredi Tutarı
min
max
TL
Kredi Vadesi
AY
 
Ödeme Sıklığı
  
Ödeme Erteleme
(Toplam taksit sayısı, yukarıda yaptığınız seçimlere göre değişebilecektir.)
+ Balon Ödeme Ekle
  Hesapla  
Bu kredi türü için geçerli bir seçim değildir.
Belirtilen faiz oranı Bankamızca müşteri özelinde uygulanan en düşük fiyat olup, müşteri özellikleri, risklilik durumu, kredi tutarı, vadesi ve diğer kredi bilgilerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Hesaplamalar bilgilendirme amaçlı olup; Bankanın faiz oranını değiştirme hakkı saklıdır. ​Nihai taksit, kredi tutarı, faiz oranı, tahsil edilecek masraf ve komisyonlarla ilgili şubelerimizden bilgi alabilirsiniz. Hayat sigortası primi, 20.000 TL tutarındaki 1 yıl vadeli ihtiyaç kredisi için 35 yaş üzerinden örnek olarak hesaplanmış olup; kredi tutarı, kredi vadesi, faiz oranı ve müşterinin yaşına göre değişiklik gösterecektir. Tahsis ücreti %10 BSMV içermektedir. Kredi tutarı 100.000 TL üzerinde olan krediler için vade 12 ay ile, 50.000 TL – 100.000 TL’ye kadar (100.000 TL dahil) olan krediler için vade 24 ay ile sınırlı olup 50.000 TL ve altındaki kredilerde azami 36 ay olarak uygulanmaktadır.
Nihai taksit, kredi tutarı, faiz oranı, tahsil edilecek masraf ve komisyonlarla ilgili şubelerimizden bilgi alabilirsiniz. Taşıt Kredileri için Kasko Sigortası 0 km binek araç ve 35 yaşındaki bir müşteri için hesaplanmış 1 yıllık kasko sigortası bedeli olup yaş, cinsiyet ve araç modeline göre değişiklik göstermektedir. Tahsis ücreti %10 BSMV içermektedir. Bireysel taşıt kredilerinde; 0 km araçlar için satın alınacak aracın asıl fatura değerinin/2. El araçlar için kasko değerinin 400.000 TL ve altında olması durumunda azami vade 48 ay, 400.000,01 TL-800.000 TL aralığında azami vade 36 ay, 800.000,01 TL-1.200.000 TL aralığında azami vade 24 ay, 1.200.000,01 TL-2.000.000 TL aralığında azami vade 12 aydır.
Nihai taksit, kredi tutarı, faiz oranı, tahsil edilecek masraf ve komisyonlarla ilgili şubelerimizden bilgi alabilirsiniz. Balon ödemeli dönem seçilmesi halinde, taksit tutarları ödeme planında gösterilmektedir. 90 ay vadeli 500 bin TL kredi talebi olan 41 yaşındaki bir kullanıcı için hesaplanan örnek Hayat Sigortası bedeli yıllık 1.785 TL’dir. Bu tutar kredi vadesi, tutarı, müşterinin yaşı ve kredi faiz oranına göre değişiklik göstermektedir. Konut Kredileri için bir yıllık Konut Sigortası primi 1.150 TL, DASK poliçesi ise 250 TL'dir. Konut sigortası ve DASK prim tutarları ortalama olarak hesaplamış olup, konutun lokasyonu, m²'si vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Ekspertiz raporu düzenletilmesinde üçüncü taraflara ödenen masraflar müşteriye aittir. Taşınır ve Taşınmaz Rehin Tesis Ücreti, üçüncü taraflara ödenecek olması halinde müşteriden tahsil edilir, aksi durumda talep edilmez. Tahsis ücreti kredi limitinin %0.5’idir, BSMV’den muaftır.
 
Sıkça Sorulan Sorular

Kredilerle ilgili en çok merak edilen konuların başında gelen “İhtiyaç kredisi nasıl çekilir?” sorusunun birden fazla cevabı bulunuyor. İhtiyaç kredisine başvurmanın en bilinen yöntemi, banka şubesine gitmek ancak şubeye gidemeyen ya da gitmek istemeyenler için farklı başvuru yolları da mevcut. Örneğin; bankamatik, SMS, mobil uygulama ve internet bankacılığı, “İhtiyaç kredisi nasıl alırım?” sorunuza yanıt bulabileceğiniz diğer alternatifler arasında yer alıyor.

İş Bankası şubeleri ve bankamatikleri aracılığıyla kolayca ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabileceğiniz gibi Google Play Store ya da iOS App Store üzerinden akıllı telefonunuza indirebileceğiniz İşCep uygulamasıyla da Anında Krediye başvurabilirsiniz. Benzer şekilde İş Bankası’nın İnternet Şubesi veya isbank.com.tr üzerinden de ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra SMS ile İş Bankası’ndan ihtiyaç kredisi alabilmek için NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİR bilgilerini aralarında boşluk bırakarak 4402’ye gönderebilirsiniz. 

​İhtiyaç kredisi, konut ve taşıt gibi yalnızca belirli bir ürüne ya da hizmete odaklı sunulmadığı için pek çok alt türü mevcuttur. Bunlardan bazıları kullanımı amacı ile bağlantılı olarak isimlendirilen alışveriş kredisi, eğitim kredisi,çevreci kredi , arsa kredisi, yat kredisidir.​

​Siz de pek çok kişi gibi kredi başvurunuza olumlu sonuç alabilme ihtimalinizi artırmak amacıyla “Kredi çekmek için gerekli şartlar neler​?” ya da “Herkes ihtiyaç kredisi –kullanabilir  mi?” gibi soruların cevaplarını merak ediyor olabilirsiniz. 18 yaşını dolduran ve belgelenebilir bir gelire sahip olan herkes ihtiyaç kredisi kullanabiliyor. Tabii, kredi başvurunuzun olumlu sonuçlanması için bazı kriterleri karşılamanız büyük önem taşıyor. Kredi notunuzun yüksek olması da başvuru sürecindeki en önemli kriter. Ayrıca çekmek istediğiniz kredi tutarı ile sabit geliriniz arasında bir denge olması gerekiyor. 

​“İhtiyaç kredisi için ne gerekli?” sorusunun cevabı; reşit ve sigortalı olmak şeklinde verilebilir. Ancak bu durum çalışmayanlara, öğrencilere, emeklilere ya da ev hanımlarına kredi verilmediği anlamını da taşımıyor. 

18 yaşını dolduran, herhangi bir kaynaktan düzenli bir geliri olduğunu belgelendirebilen ve kredi notu yüksek olan herkes ihtiyaç kredisine başvurabilir. İhtiyaç kredisi başvuru şartları, bankaların sunduğu farklı kredi ürünlerine göre değişiklik gösterebilir. 

İhtiyaç kredisi hesaplarken temel olarak üç farklı kritere dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlar; güncel faiz oranı, aylık ödeyeceğiniz tutar ve geri ödeyeceğiniz toplam tutar. Çekeceğiniz bireysel ihtiyaç kredisi miktarını bu kriterler doğrultusunda belirleyebilirsiniz. Güncel faiz oranı, sizin aylık ve toplam ödeyeceğiniz tutarı doğrudan etkilediği için öncelikle bankaların hangi faiz oranları üzerinden tüketici kredisi verdiğini araştırmalısınız. 

İş Bankası, avantajlı faiz oranları, uzun yıllara dayanan güvenilir hizmet anlayışı, geniş şube ve bankamatik ağı ile bireysel ihtiyaç kredisi dahil tüm taleplerinizde cazip fırsatlar sunmayı başarıyor. 

​İhtiyaç kredisinin ödeme planı, öncelikle sizin belirleyeceğiniz kredi tutarına ve vade sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bununla beraber ihtiyaç kredisinin türü de ödeme planınızı doğrudan etkileyebilir. İhtiyaç kredisi çeşitleri ya da vade sayılarıyla ilgili en net, doğru ve güncel bilgileri her zaman hizmet almak istediğiniz bankalardan kolayca öğrenebilirsiniz. ​

​Kredi notunuzu öğrenmenin iki farklı yolu bulunuyor. İlk olarak Findeks internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden belirli bir miktar ücret ödeyerek güncel kredi skorunuzu öğrenebilirsiniz. İkinci olarak ise hizmet almak istediğiniz bankaya kredi başvurusu yaparken güncel kredi notunuzu öğrenmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Her iki yolla da mevcut kredi skorunuzu bilerek hareket edebilir, bankalar açısından risk düzeyinizin ne olduğunu çok daha iyi anlayabilirsiniz. 

Tüm banka müşterileri, kredi notuna göre kredi hesaplama esnasında beş farklı risk grubuna ayrılır. Bunlar; en riskli, orta riskli, az riskli, iyi ve çok iyi şeklinde sıralanır. Kredi notunuzun iyi ve çok iyi olması büyük bir artı olsa da riskli grupta yer aldığınızda bu durum kredi kullanamayacağınız anlamına gelmez. Özellikle az ve orta riskli gruplar da kredi başvurusu yapıp herhangi bir engelle karşılaşmadan talep ettikleri kredi tutarını kısa sürede çekebilir. 

Findeks ve şube haricinde İş Bankası’nın sunduğu alternatifler aracılığıyla da güncel kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. İş Bankası Kredi Notu Öğrenme / Risk Raporu​ yöntemleri arasında bankamatikten risk raporu öğrenme, İnternet Şubesi’nden risk raporu öğrenme ve İşCep uygulaması üzerinden risk raporu öğrenme seçenekleri yer alıyor. Böylece ekstra bir uygulamaya giriş yapmadan ya da şubeye gitmek zorunda kalmadan İş Bankası hizmetleriyle mevcut risk raporunuzu dilediğiniz yerden, dilediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. 

​ “İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar?” diye araştırdığınızda farklı bankaların farklı oranlar verdiğini görebilirsiniz. Konut kredisi, taşıt kredisi ya da tüketici kredisi gibi kredi türleri için faiz oranları farklı olmakla beraber tüm faiz oranları çeşitli parametrelere göre dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. İş Bankası’nın ihtiyaç kredisi hesaplama kısmına gerekli bilgileri girerek güncel faiz oranlarını ve ödeyeceğiniz aylık ya da toplam tutarı sadece birkaç saniye içerisinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca kişiye özel uygulanacak faiz oranı müşteri özellikleri, kredi tutarı, kredi vadesi ve diğer kredi bilgilerine göre değişiklik gösterebiliyor.​

Talep ettiğiniz ihtiyaç kredisine başvurdunuz ve ilgili kredi tutarı hesabınıza yatırıldı. Peki, kredi geri ödemesini hangi kanallardan yapabilirsiniz? ​Kredi geri ödemesi konusunda sadece şube ve bankamatiklerle mi sınırlısınız? Gelişen teknoloji sayesinde artık yalnızca banka şubelerinden ve bankamatiklerden değil; internet şubesi ve mobil uygulama üzerinden de kredilerinizin geri ödemelerini gerçekleştirebilirsiniz. 

İş Bankası’nın müşterilerine sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi geri ödeme seçenekleri arasında şube ve bankamatiklerin yanı sıra otomatik ödeme talimatı, İşCep, İnternet Şubesi ve Telefon Şubesi bulunuyor. Bu sayede ister İş Bankası şubelerine ya da bankamatiklerine giderek, ister İş Bankası mobil uygulamasını veya internet sitesini kullanarak, isterseniz otomatik talimat vererek ya da telefon bankacılığı ile kredi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

​Kredi geri ödemelerinde gecikmeye yer verilmesi, gecikmelerin derecesine/süresine ve sıklığına göre değişkenlik gösterebilmekle birlikte, genel olarak;​

Tarafınıza gecikme faizi yansıtılması,
Kredi Kayıt Bürosu nezdinde tüm bankalarca görüntülenen kredi sicilinizin olumsuz etkilenmesi,
Gecikmenin 90 günlük (pandemi döneminde 180 günlük) yasal süreyi aşması halinde, ödeme planınızın iptal edilmesi ve borcunuzun sadece gecikmeli kısmının değil tamamının ödenmesi gibi bir zorunluluğun ortaya çıkması,
Borcun defaten veya bir protokol kapsamında ödenmemesi halinde, bir yandan borcunuza temerrüt faizi işletilirken öte yandan dosyanızın yasal takibe konu edilmesi, 
Bu süreçte yasal takip işlemlerinden kaynaklı harç ve avukatlık masraflarının da tarafınıza yansıtılması,
Tüm borcun ödenerek kapanması halinde dahi yasal takip kaydınızın borcun kapanış tarihinden itibaren 5 sene süreyle Kredi Kayıt Bürosu nezdinde izlenmeye devam etmesi ve
Bundan kaynaklı olarak, bankalardan yeni kredi talepleriniz olması halinde olumsuz bir yanıtla karşılaşmanızın kuvvetle muhtemel olması, 
Sonuç olarak, kredi kanallarına erişiminizin kayda değer bir süre için kesilmesi

şeklinde istenmeyen sonuçlar doğurabilir. 

Bu açıdan değerlendirildiğinde, kredi geri ödemelerinizde gecikme yaşamamanız büyük önem taşımaktadır. 

X Kapat