Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 05.06.2024
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 Dakika
Sim kart bloke kaldırma, çeşitli sebepler dolayısıyla karşılaşabileceğiniz bir problemdir. Bu durum sim kartınızın geçici olarak devre dışı kaldığını gösterir. Çoğunlukla güvenlik amaçlı olarak gerçekleşen ve yetkisiz kullanımı engellemek amacıyla uygulanan sim kart bloke işlemi, sim kartınızı kullanmayı imkânsız hâle getirir. 

Sim kartınız bloke olduğu takdirde mobil bankacılık hizmetleri de dahil olmak üzere telefon aracılığı ile gerçekleştirdiğiniz işlemleri gerçekleştiremezsiniz. Bu gibi hizmetlerden faydalanamazsınız. Telefon kullanımının hayatın önemli bir kısmını kapsadığı göz önünde bulundurulduğunda sim kartın bloke olması ile meydana gelebilecek çok sayıda problem olabileceği söylenebilir. Eğer siz de herhangi bir sebep dolayısıyla sim kart bloke problemiyle karşılaşıyorsanız öncelikle problemin sebebini tespit etmeli daha sonra sim kart bloke kaldırma için çeşitli yol ve yöntemler izlemelisiniz.

Banka Sim Kart Bloke İşlemi Nedir?


Telefonların çalışması ve internet aracılığı ile gerçekleşen işlemlerin aktif hâle gelmesi için en önemli rollerden birini sim kart oynar. Oldukça önemli bir kart olan sim kart çeşitli durumlarda bloke edilebilir. Blokenin kaldırılabilmesi için öncelikle problemin neden meydana geldiğinin tespit edilmesi gerekir. 

Kullandığınız cihaz 4.5G destekli ise ve eğer yeni kullanmaya başladıysanız pin kodunu birkaç kez yanlış girdiğiniz takdirde sim kart bloke edilebilir. Bu durum sim kartınızın bloke edilmesine yol açan etkenlerden yalnızca biridir. Bunun haricinde de pek çok sebep dolayısıyla sim kartınızın bloke edilebileceğini söylemek mümkündür.

Bankanın mobil uygulaması veya internet sitesi üzerinden yapılan mobil bankacılık işlemlerini de olumsuz açıdan etkileyen sim kart bloke, pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz işlemleri engeller.

Bankacılıkta müşterilerin güvenliği her zaman birinci planda tutulmalıdır. Bazı durumlarda güvenlik kuralını yerine getirebilmek için çeşitli önlemler alınır. Bu önlemlerden biri sim kart blokesidir. Banka sim kart bloke işlemi; numara değişikliğinde, pin kodunun birkaç sefer yanlış girilmesi durumunda ya da telefonda yapılan bazı değişikliklerde güvenlik sebebiyle meydana gelebilir. 

Sim Kartınızın Blokesini Nasıl Kaldırabilirsiniz?


Sim kartınızın blokesini kaldırmak için izleyebileceğiniz farklı yol ve yöntemler bulunur. Bunun için öncelikle problemin neden meydana geldiğinin tespit edilmesi gerekir. Sim kart blokesine yol açan ve pek çok kişinin yaşadığı problemler arasında pin kodunun yanlış girilmesi yer alır. Telefonun yalnızca sahibi tarafından kullanılması amacıyla geliştirilmiş, genellikle hat tarafından sunulan bir kod olan pin kodu yalnızca üç kez yanlış girilebilir. Üç seferin sonunda kart bloke olur. Pin kodunu yanlış girdiğiniz için kartınız bloke edilirse blokeyi kaldırmak için puk kodunu kullanmanız gerekir. Puk kodu sim kartının arkasında yazar. Puk kodunuzu bilmiyorsanız müşterisi olduğunuz GSM operatörü ile iletişim kurarak, yardım isteyebilirsiniz. 

Sim kart değişikliği durumunda bankalar güvenlik önlemleri sebebiyle bloke meydana getirir. Mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanabilmek için sim kartınızın blokesini kaldırmanız gerekir. Bunun için izleyebileceğiniz farklı yollar olduğunu söylemek mümkündür. 

sim kart bloke kaldırma

İş Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma


Banka sim kart bloke kaldırma için izleyebileceğiniz çeşitli yollar bulunur. Bazı durumlarda İş Bankası sim kartı bloke ederek güvenlik önlemleri alır. Bu durumlarda mobil bankacılığı kullanmaya devam edebilmek için sim kartınızın blokesini kaldırmanız gerekir. 

Eğer sim kartınız bloke olursa:
Mobil ve internet bankacılığını erişemezsiniz. 
3D Secure ile ödeme yapamazsınız. 
SMS ile kart şifresi belirleyemezsiniz. 
Alışveriş kredisine başvuramaz veya kullanamazsınız. 
Finansal bilgilerinizi görüntüleyemez ya da değiştiremezsiniz. 

İş Bankası mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanabilmek için sim kart blokesini kaldırmak adına:
İş Bankası müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. 
En yakın Bankamatik ya da İş Bankası şubesine giderek sim kart blokenizin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. 

Sim Kart Değişikliği Bloke Olmasını Sağlar mı?


Sim kartınızın bloke olmasına yol açabilecek pek çok etken olduğunu söylemek mümkündür. Sim kart değişikliği bunlardan biridir. Bunun haricinde sim kartınızın bloke olmasına yol açabilecek etkenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:
Telefonunuzu 4.5G ile uyumlu hâle getirmeniz
Numaranızı farklı bir operatöre taşımanız
Farklı tür bir sim karta geçiş yapmanız yani sim kart değişikliği gerçekleştirmeniz
Sim kartınızı farklı bir cihazda kullanmaya başlamanız

Bu gibi durumlarda hattınızın bir başkası tarafından kullanılmasına engel olmak amacıyla sim kart blokesi gerçekleşir. Sim kartınız yani hattınız aracılığıyla pek çok kişisel bilginize erişim sağlayabilirsiniz. Bunun içinde finansal bilgileriniz de yer alır. Finansal bilgilerinizin bir başkasıyla paylaşılması ile meydana gelebilecek problemleri engellemek için bankalar sim kart değişikliği durumunda bloke gerçekleştirir. Birkaç farklı yöntem ile blokeyi kaldırabilir ve telefonunuzu eksiksiz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bankaya Gitmeden Sim Kart Bloke İşlemi Nasıl Yapılır?


Pek çok işlemin Bankamatik ya da bankaya gitmeden halledilmesini sağlayan İşCep İş Bankası müşterileri tarafından yoğun bir ilgi görür. Bütün işlemlerin pratik bir şekilde, telefon aracılığıyla gerçekleşmesini sağlayan İşCep sim kartınıza bağlı olarak çalışır. Dolayısıyla sim kartınızın çeşitli sebeplerden ötürü bloke edilmesi mobil bankacılık işlemlerinden yararlanmanızı engeller. 

İş Bankası internet bankacılığı veya İşCep hizmetlerinden yararlanmaya devam etmek için sim kart bloke işleminin kaldırılması gerekir. Sim kart aktif etme ve blokeyi kaldırarak internet bankacılığını kullanmaya devam etmek için bankaya gitmeniz gerekmez. Bunun için 0850 724 0 724 müşteri hizmetlerini arayarak problemi açıklayabilir ve sim kart bloke kaldırma işleminizi yapabilirsiniz. 


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​