Mevsiminde yetişen sebze ve meyvenin tazeliği, lezzeti bir başka! Zamanında yetişip sofralarımıza gelen meyve ve sebze, hem mineral hem de vitamin kaynağımız oluyor. Bu sebeple mevsime özgü ürünleri tüketmenin önemi bizim için çok büyük.
Her mevsim, değişen havaya ve diğer şartlara göre farklı beslenme ihtiyaçlarımız oluyor. Bu nedenle de değişen mevsime en iyi şekilde vücudumuzu adapte etmek için “mevsiminde" çıkan sebze ve meyvelerle beslenmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. O halde dengeli beslenmek adına kışın tüketebileceğimiz sebze ve meyveleri keşfetmeye başlayalım!
İşte Karşınızda: Kışın Yetişen Meyve ve Sebzeler
Endüstriyel üretim koşulları, kullanılan kimyasal maddeler derken neredeyse hiçbir sebze ve meyveyi kendi mevsiminde yiyemez olduk. Durum böyle olunca da kişisel önlemler almak istememiz gayet doğal. Sebze ve meyvelerin hangi mevsimde yetiştiğini bilmek, belki de alacağımız önlemlerin en kolay yolu! Buna ek olarak mevsim meyve ve sebzelerini bildiğimizde daha sağlıklı alışverişler yapabiliriz.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri:
Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar.
Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Kış Sebze ve Meyvelerini Nasıl Tüketebiliriz?
Kış sebze ve meyvelerini yukarıda paylaştık. Şimdi de bu sebze ve meyveleri en doğru, en lezzetli şekilde nasıl tüketmeniz gerektiğini detaylı bir şekilde anlatmak istiyoruz.