Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 27.06.2019
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 2 dk, 30 sn
Yurt dışı tatiline çıkmak, büyük bir heyecan uyandırsa da tatil öncesinde yapılması gereken birtakım gerekli işler bize can sıkıcı gelebilir. Fakat böyle bir tatile çıkmaya karar verdiysek üşengeçliği bir kenara bırakıp işin bir ucundan tutmamız gerekiyor; değil mi? Örneğin; pasaport işlemlerini ya da gecikmeden yapılması gereken vize başvurusunu önceden hallettiğimizde hem kafamızı kurcalayan kısımları tamamlamış oluruz hem de yurt dışı tatilimizin en keyifli kısımlarını organize etmek için çok daha fazla vaktimiz kalır. 

Yurt Dışı Tatili Öncesi Bütçe Nasıl Hesaplanır?

“Yurt dışında ekonomik bir tatil yapmak istiyorum” ya da “Kısıtlı bütçeyle yurt dışına nasıl gidilir?” diyorsanız ilk olarak bütçenizin sınırlarını net bir şekilde belirlemelisiniz. Böylelikle yurt dışında harcayacağınız paranın kontrolünü şimdiden elinize almanız hem gezinizin daha rahat ve verimli geçmesini sağlar hem de tatil sonrası maddi olarak sıkışmanızı önler. Yani, bizim tavsiyemiz yurt dışı tatiline çıkmaya karar verdiğiniz andan itibaren bilgisayarın karşısına geçip ucuz yurt dışı uçak biletlerini ve nerede konaklayacağınızı araştırmaya başlayıp yerinizi erkenden ayırtmanız. Çeşitli kampanyalar ve erken rezervasyon avantajlarıyla gezi bütçenizi daha ekonomik bir şekilde oluşturabilir, vize işlemlerinizin de hızlı bir şekilde halledilmesi için zaman kazanabilirsiniz. 

Pasaport ve Vize İşlemlerini Geciktirmeyin

Evet, sıra yurt dışı tatillerinin herkesin gözünde büyüyen kısmına geldi! Pasaport ve vize işlemleri biraz uğraştırıcı olsa da hepimizin de bildiği gibi yurt dışı seyahatlerinin olmazsa olmazı. Eğer pasaportunuz yoksa tatil tarihinizden en az 6 ay önce pasaport için ge​rekli evrakları​ tamamlayıp başvurunuzu yapabilirsiniz. Aynı şekilde gideceğiniz ülke vize istiyorsa ve “Vize nasıl alınır?” bilmiyorsanız seyahatinizden en az 1 ay önce vize başvurusu yapmak için harekete geçebilirsiniz. Vize için sizden istenen belgeler ise ülkeden ülkeye değişebilir. Bu yüzden gideceğiniz ülkenin konsolosluğu veya vize için aracı olan kurumlardan gerekli belgeleri öğrenebilirsiniz. 




Yeme-İçme Yerlerini Önceden Keşfedin

​Hepimizin de bildiği gibi çok zengin ve lezzetli bir mutfağa sahibiz. Bu sebeple başka ülkelere seyahat ederken kafamızda soru işaretleri oluşturan bir diğer konu da tatil sırasında ucuz ve kendimize uygun yiyecekler bulup bulamayacağımız. Yurt dışındayken karnınız acıktığında telaşlanmamak adına şimdiden yeme-içme yerlerini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Şık restoranlardan sokak lezzetlerine, ekonomik süpermarketlerden kurulan pazarlara kadar pek çok seçeneği araştırabilir ve yurt dışı gezinizi büyük ölçüde kolaylaştırabilirsiniz. Bizim önerimiz ise yurt dışındaki süpermarketlere şans vermeniz yönünde. Sandviç, pizza, salata ve birçok et seçeneğini pişmiş halde bulabileceğiniz süpermarketlerden yiyeceklerinizi toplu halde alıp konakladığınız yerde mikrodalga fırın vs. varsa kolaylıkla ısıtıp tüketebilirsiniz. Böylece yemek masraflarınız oldukça ekonomik bir şekilde halledilmiş olur. ​





Güvenli Bir Seyahat İçin: Yurt Dışı Seyahat Sigortası

​Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkeler tarafından da zorunlu talep edilen yurt dışı seyahat sigortası, gideceğiniz ülke tarafından zorunlu tutulmasa dahi yurt dışına çıkarken güvende olmak, bazı konuları riske atmamak için son derece önemli. Aslında yukarıda anlattığımız bütün detaylar da zaten yurt dışı tatilinizi kolaylaştırmak ve orada yaşayacağınız zorlukları önlemek için. Siz de seyahatinizde oluşabilecek istenmeyen durumları önlemek için Anadolu Hayat Sigorta güvencesiyle Yurt Dışı Seyahat Sigortası’nı İşCep ya da İnternet Şubesi’nden kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Ayrıca, Anadolu Hayat Yurt Dışı Seyahat Sigortası​ yaptırdığınızda, tatil süresince olabilecek hastalanma, yaralanma, bavulun çalınması ya da pasaport/bilet kaybı gibi tatil keyfinizi bozacak durumların yanı sıra aile üyelerinden birinin vefatı, evde meydana gelen hasar gibi nedenlerle seyahatinizi durdurduğunuz zamanlarda da mağdur olmazsınız. 


Yurt dışı seyahatlerinizi kolay hale getirmek için yaptığımız önerilerle umuyoruz ki çok daha rahat, keyifli ve unutamayacağınız bir tatil geçirirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar!​

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​"