Gün geldi, para biriktirmeye karar verdiniz. Kendinize güzel bir hedef koydunuz, planlar yaptınız, tasarruf edeceğiniz giderleri belirlediniz ve sonunda elinizde belli bir miktar birikti. Öncelikle tebrik ederiz, çağımızda para biriktirmek gerçekten özel bir çaba istiyor ve siz bunu başarmışsınız.
Peki, bundan sonrasında birikimleriniz için neler yapacağınızı düşündünüz mü? Düşünmediyseniz biz hemen yardımcı olabiliriz! Mesela, bu parayı artık yatırım yapmak için değerlendirebilirsiniz. Tabii bunu yaparken temel amacınızın bu birikimden ek bir getiri sağlamak olduğunu unutmayın ve doğru adımlar atmaya dikkat edin. “Yatırım yapmak istiyorum ama karar almakta zorlanıyorum” diyorsanız da bize kulak verin, yatırım kararı alırken dikkat etmeniz gereken ipuçlarını keşfetmeye başlayın!
Hayatın birçok alanında olduğu gibi bu konuda da belli bir amacınızın olması size karar verme aşamasında büyük bir kolaylık sağlar. “En iyi yatırım aracı” beklentilerinizi en yüksek düzeyde karşılayandır, diyebiliriz. Bu sebeple yatırımlarınızla; kısa vadede mi yoksa uzun vadede mi getiri kazanmak istiyorsunuz, yeni bir ev almak gibi bir düşünceniz mi var ya da emeklilik döneminiz için hazırlık mı yapacaksınız, iyi bir şekilde belirleyin.
Kendinizi Tanıyın: Hangi Risk Profilindesiniz?
Yatırım kararları, sizin getiri beklentinize ve risk algınıza göre değişkenlik gösterir. O halde, ilk önce risk profilinin ne anlama geldiğini açıklayalım. Risk profili; en genel anlamıyla kabul ettiğiniz risk miktarını ifade eder. Örneğin, düşük risk profiline sahip olan kişiler;
● Yatırımlarında alışık olmadıkları sürpriz durumlarla karşılaşmak istemezler,
● Belirsizlikten hoşlanmazlar,
● Yatırımlarının performansı ve getirisi hakkında sıklıkla bilgi almak isterler,
● Devlet kaynaklı sabit getirili ve az riskli yatırım araçlarını tercih ederler.
Yüksek risk profilindeki yatırımcılar ise;
● Değişken ve hareketli piyasa koşullarından rahatsız olmazlar,
● Belirsizlik onları tedirgin etmez,
● Birikimlerinin uzun vadede ne kadar değerlenebileceğini düşünürler,
● Hisse alarak yatırım yapmayı tercih ederler.
Siz de yatırım kararı vermeden önce kendinizi doğru tanıyıp risk faktörlerini ne derece tolere edebileceğinizi tespit etmelisiniz. Unutmayın ki bu tespitler sizi doğru yatırım aracına yönlendirecektir.
Robofon Danışmanı’ndan Yardım Alın!
Yatırım yapma karar önemli bir adım ve bu adımı atarken desteğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlar olabilir. Yatırım ürünlerine fazlasıyla hakim değilsek bu konuda kafamız karışabilir, kendimize uygun tercihler yapmadığımız takdirde de istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Böyle bir durumla karşı karşıya iseniz İş Bankası
Robofon Danışmanı hizmetinden yararlanmaya ne dersiniz? İşCep ya da İnternet Şubesi’nden ulaşabileceğiniz
Robofon Danışmanı, birikim yapmak isteyen herkesin risk tercihlerini, finansal durumunu ve ihtiyaçlarını bir anket yardımıyla analiz edip yatırım kararlarını kolaylaştırıyor.
Bir banka ve fintech işbirliği olan İş Bankası Robofon Danışmanı hizmeti, teknolojik algoritması sayesinde size kişiselleştirilmiş bir yatırım portföyü sunmayı amaçlıyor. Ayrıca Robofonlar, değişen piyasa koşullarına göre yatırım fonlarının dağılımlarını belirleyip anlaşılabilir içerikleriyle size işlevsel çözümler sunuyor.
Türkiye İş Bankası olarak geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle yatırım kararlarınızda yanınızda olmaktan mutluluk duyuyoruz!
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."