Para biriktirmek ve bu birikimleri değerlendirebilmek oldukça mühim bir konu. “Söylemesi kolay ama asıl birikimi nasıl değerlendireceğiz?” dediğinizi duyar gibiyiz.Birikimlerinizi değerlendirmek için en güvenli yollardan biri vadeli mevduat hesabı açmak.Vadeli mevduat hesapları hakkında aradığınız her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.Hadi başlayalım!
Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?
Vadeli mevduat hesabı, en basit haliyle paranızı yatırdığınız bankanın, yatırdığınız birikimlerinizi işletmesi ve bundan doğan kazancın kişi ile paylaşılmasını sağlayan bir banka hesabı çeşididir. Bu yöntem ile para sahibi yani müşteri anaparasını kaybetme riski olmadan belirli faiz oranlarıyla birikimini artırabilir.
Vadeli mevduat hesabı başlatmak için bankadan hesap açtırılır, belirli bir miktar para yatırılır ve bankanın sunduğu süre zarfı içerisinden uygun vade süresi ve süreye uygun faiz oranı belirlenir. Vadeniz bittiğinde isterseniz paranızı çekebilir, vadeyi uzatabilir ya da var olan paraya ilave edip vadeye devam edebilirsiniz.
Vadeli mevduat hesapları bir çeşit yatırım olarak kabul edilir çünkü paranızı kullanarak gelir elde edersiniz. Ancak yatırımlardan farklı olarak vadeli mevduat hesaplarında anapara kaybetme riskiniz yoktur.
Vadeli Mevduat Hesapları Türleri Nelerdir?
Bankalar müşterilerinin ihtiyaçlarına ve hesap açmaktaki amaçlarına göre farklı mevduat hesapları sunabilir. Bu mevduat hesapları vadeli, vadesiz, ihbarlı ve kırık vadeli olarak sınıflandırılır. Bireysel ve ticari banka müşterileri tarafından en sık kullanılan mevduatlar ise vadeli ve vadesizdir. Gelin Türkiye İş Bankası’nın sizler için sunduğu vadeli mevduat hesaplarını beraber inceleyelim.
Vade süresini müşterinin belirlediği sabit faiz geliri ile en güvenilir birikim ve yatırım hesaplarından biridir.
Vadeli Döviz Hesabı
Yatırımlarını döviz olarak değerlendirmek isteyen müşteriler için en uygun hesaptır. 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 3 yıl gibi vade sürelerinden kendinize en uygun olanı seçip birikim yapmaya başlayabilirsiniz.
Vadeli Altın Hesabı
Birikim ve yatırımları altın ile yapmak isteyen müşteriler için ideal bir hesap türü.
Vadeli Kumbara Hesabı
Çocuklarınız 18 yaşına basmadan onlar adına açabileceğiniz Vadeli Kumbara Mevduat Hesabı ile onların geleceğine bugünden yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Değişken Hesap
Güncel piyasa koşullarına göre güncellenen faiz oranları, ara dönem ve vade kazançlarını günün fırsatlarına göre elde edeceğiniz bir vadeli mevduat hesabı türü.
İş Bankası’nın sizler güvenli birikim ve yatırım yapmanız için sunduğu mevduat hesapları arasında seçim yapmakta zorlanıyor musunuz? O zaman
Mevduat Ürünü Karşılaştırma özelliği tam size göre!
Vadeli Mevduat Hesabı ile Birikim Hesabı Arasındaki Farklar Nelerdir?
Vadeli mevduat hesabı, belirlenen süreç içerisinde faiz getirisi sağlayan bir hesap çeşididir. Bu süreç içerisinde hesabınıza, para yatırma ya da çekme işlemi yapamaz, paranızı ancak vade bittiğinde çekebilirsiniz.
Birikim hesabı ile ise bütçenize göre belirlediğiniz birikim hedefleri koyabildiğiniz, faiz bozmadan para yatırıp çekebildiğiniz bir hesap türüdür.
Vadeli Mevduat Hesabı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Vadeli mevduat hesabı açmadan önce vade sürecini planlamanız en önemli adımdır. Mevduat hesabınıza vadesi süresince dokunamayacağınızın, eğer dokunursanız vadenizin bozulacağının önceden farkında olmalısınız. Paranızın bankada bulunacağı vade süresindeki olası harcamalarınızı önceden planlamalısınız. Buna göre hareket etmek hem finansal dengenizi hem de vadeli mevduat hesabınızdaki parayı korur.
Birikimlerinizi yatıracağınız bankayı seçmek oldukça önemlidir. Türkiye İş Bankası’nın sizler için en ideal vade ve faizi veren çeşitli vadeli mevduat hesaplarından yararlanmak için hemen
linke tıklayın!
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.