Her geçen gün artan araç sayısı, trafik ihlallerini ve kesilen cezalardaki artışı da beraberinde getiriyor. Hatalı sollama, park ihlali, araç takip mesafesinin korunmaması, emniyet kemeri kullanmama, trafik ışık ihlali gibi sebeplerden dolayı trafik kurallarını ihlal etmeniz durumunda araç plakanıza ceza yazılıyor. Tarafınıza kesilen trafik cezaları adresinize ulaştırılarak tebliğ ediliyor. Ancak adresinize ulaşmayan trafik cezanız olup olmadığını e-devlet sistemi üzerinden online sorgulama yaparak ya da Emniyet Genel Müdürlüğü’nden öğrenebilirsiniz.
Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır?
Plakanıza yazılmış bir trafik cezası olup olmadığını online olarak sorgulamak için turkiye.gov.tr adresinden kişisel bilgileriniz ve şifrenizle e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Sayfadaki arama butonuna “Araç plakasına yazılan ceza sorgulama” yazarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı sayfadan plaka numaranız ile adınıza tescilli aracınıza ilişkin yazılan cezalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Trafik cezanız olmaması durumunda da herhangi bir cezanızın olmadığı bilgisine erişebilirsiniz.
Trafik cezası sorgulama işlemi en hızlı ve kolay şekilde e-devlet üzerinden yapılıyor. E-devlet sisteminin yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) intvrg.gib.gov.tr adresinden, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) www.egm.gov.tr adresinden trafik cezalarınızı sorgulayabilirsiniz. İlgili kanallardan sorgulama işlemlerinizi 7 gün 24 saat gerçekleştirebilirsiniz. Online trafik cezası sorgulayarak borcunuza ilişkin bilgi edinebilir ve ödemelerinizi vakit kaybetmeden yapabilirsiniz.
Trafik Cezaları Nereye Yatar?
Trafik cezanızı zamanında ödemeniz önemli. Ceza bedelini banka şubeleri, PTT şubeleri, vergi dairesi ya da internet aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Online kanallarla ödemenizin yanı sıra ilgili aracı kurumlardan nakit olarak da ödeme imkanına sahipsiniz. Trafik cezanızı, cezanın kesildiği günden itibaren ilk 15 gün içinde gerçekleştirerek %25 indirimden faydalanabilirsiniz. Böylece ilgili ödeme tutarından tasarruf etmiş olursunuz. Gecikme durumunda ise faizden dolayı yüksek tutarlar ile karşılaşabilirsiniz. Gecikme cezası gecikilen her ay için cezanın %5 tutarında borcunuza yansıyor.
İnternetten Ödeme Nasıl Yapılır?
Plakanıza yazılan trafik ceza ödeme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bankaların internet ya da mobil şube uygulamaları üzerinden hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartınız ile vakit kaybetmeden ödemenizi anında yapabilirsiniz. İş Bankası müşterisiyseniz internet şubesinden
Trafik Cezası (TPC) Ödeme sayfasına giriş yaparak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeler menüsünden MTV/Trafik Cezası sekmesini tıklayarak da trafik cezası ödeme sayfasına ulaşabilirsiniz. İlgili tutarı kredi kartınızı kullanarak ödeyebilir ve borcunuzu sonlandırabilirsiniz.
İnternet şubesinin yanı sıra cep telefonunuzdan da dakikalar içinde ceza ödemesini yapabilirsiniz. İş Bankası müşterisi olarak
İşCep ile trafik cezanızı ödemek oldukça kolay. Cep telefonunuzda ödemeler menüsüne gelerek trafik cezası işlemlerini seçebilirsiniz. Ardından karşınıza çıkan menüde kredi kartınız ile işleminizi tamamlayabilirsiniz.
İnternet Şube ve İşCep kanallarının yanı sıra artık
Maximum Mobil ile de trafik cezanızı kolay ve hızlı bir şekilde ödeyebilirsiniz.
Arabanızla ilgili harcama kontrollerinizin tamamı
İşCep'te! MTV ödemelerinizi, trafik cezası ödemelerinizi, HGS yüklemelerinizi ve otomobilinizle ilgili tüm harcamalarınızı takip edebileceğiniz
İşCep Aracım sekmesi ile akıllı telefonunuzda sizi bekliyor.
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."