Yeni bir ev aldığınızda, kiraya çıktığınızda ya da bir iş yeri açtığınızda yapılması gereken birçok resmi iş de beraberinde gelir. “Su abonelik başvurusu nasıl yapılır?” bu aşamada sık sık arama motorlarında aratılan sorulardan biridir. İlk defa su aboneliği yaptıracaksanız ya da mevcut su aboneliğinizi taşıtmayı planlıyorsanız Devlet Su İşleri Müdürlüğüne bağlı kurumlara başvuru yapabilir ya da e-devlet üzerinden su aboneliği başvurusu yapabilirsiniz.
Su Aboneliği için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Su aboneliği başvurusu yaparken konut sahibi, kiracı olmanız ya da iş yeri açmanız durumunda gerekli evraklar farklılık göstermektedir. Konut ve iş yeri için yeni açılacak olan su aboneliğinde mal sahibi olan kişinin Su Dağıtım Şirketine gidip başvuruda bulunması gerekiyor.
İlk su aboneliği başvuru yapılırken gereken evraklar:
o Nüfus Cüzdanı
o Tapu
o İskân Belgesi
o Binanın Şantiye Su Numarası
o DASK Poliçesi
Eğer kiracı olarak bir konuta taşınıyor ya da kiralık bir dükkânda iş yeri açıyorsanız ve daha önce bağlı bir su sayacı bulunuyorsa bu durumda su sayacını üzerinize aldırmanız yeterli olacaktır.
Su aboneliğini üzerinize almak için gereken evraklar:
o Nüfus Cüzdanı
o Mülkiyete Ait Bir Evrak (Kira Kontratı, Tapu, vb.)
o Sayacın Numarasını Gösteren Eski Fatura veya Belge
o Sayacın Güncel Numarası
İş yeri su aboneliği için gerekli evraklar:
o Nüfus Cüzdanı
o Tapu veya Kira Kontratı
o Sayaç Bilgileri
o Vergi Levhası
o İmza Sirküleri
o Firma Kaşesi
E-Devlet Üzerinden Su Aboneliği Yapma
Teknolojinin her geçen gün geliştiği ve birçok resmi işlemi online olarak halletmenin mümkün olduğu günümüzde e-devlet üzerinden su aboneliği açılabiliyor.
E-devlet üzerinden su aboneliği için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
o turkiye.gov.tr adresinde kimlik bilgileriniz ile giriniz.
o Su ve Kanalizasyon Tedarik Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler bölümüne tıklayınız.
o Abonelik işlemlerinin yapılacağı ili / ilçeyi seçiniz.
o Açılan ekrandan “başvuru yap” butonuna tıklayarak, belirtilen evrakları sisteme yükleyiniz.
o Yükleme işlemi bittiğinde ve onay verdiğiniz başvuru süreciniz tamamlanacaktır.
Su Aboneliği Kaç Günde Açılır?
Su, zorunlu ve olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğundan açılma sürecinin de hızlı olması önem arz ediyor. Birçok kişi arama motorlarına sık sık “Su aboneliği kaç günde açılır” sorusunu yöneltiyor.
Belgeler tamamlandıktan sonra herhangi bir engel yoksa abonelik işlemleri mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak su aboneliği açılır. Konutun yeni sahibi, kiracısı ya da yeni iş yeri açan kişinin yeni abonelik işlemleri için gerekli evrakları tamamlayıp teslim etmesi durumunda, kurum da konut veya iş yerine yakın bir mesafedeyse aynı gün içerinde su aboneliğinin açılması mümkündür.
Kolay Fatura Ödeme Dönemi
Türkiye’nin neresinde olursanız olun su faturalarınızı İş Bankası’nın sunduğu kolaylıklarla hızlıca ödeyebilirsiniz. İşCep, Maximum Mobil ve İş Bankası İnternet Bankacılığı platformlarını kullanarak birkaç basit işlemin ardından
su faturası ödeme işleminizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
İş Bankası fatura ödeme seçenekleri ile ek hesabınızın kullanılabilir limiti dahilinde Taksitli Ek Hesap kullanarak faturanızı taksitli ödeyebilir veya kredi kartınızla ödediğiniz faturalarınızı sonradan taksitlendirebilirsiniz.
İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.