Seyahat etmek, en keyifli aktivitelerden biridir. Bir süre bulunulan ortamdan uzaklaşmak, yeni yerler görmek, yeni kültürler keşfetmek birçok kişinin ruhunu dinlendirir. Seyahat etme süreci için yapılan hazırlık dahi oldukça heyecan vericidir. Valiz hazırlama, kalınacak otelleri araştırma, şehirde ya da ülkede görülmesi gereken yerleri listeleme, deneyimlenecek yeni lezzetleri keşfetme seyahat sürecini planlama aşamasını daha da heyecanlı hale getiren hazırlık aşamalarıdır.
Peki birçok güzel detayı titizlikle planlarken çok önemli bir şeyi atlıyor olabilir misiniz? Seyahatlerin çok güzel geçmesi istense de bazı durumlarda birtakım aksilikler yaşanabilir. Böyle durumlarla karşılaştığınızda “Keşke daha önce önlem alsaydım.” demeniz maalesef çözümü çözme konusunda bir çözüm sunmayacaktır.
İş Bankası blog olarak bu yazımızda, seyahate çıkmaya hazırlanan ya da sık seyahat edenler için “Seyahat sigortası nedir?”, “Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?”, “Seyahat Sigortası için Gerekli Evraklar” ve “Seyahat Sigortası Yaptırmak Zorunlu mudur?” sorularını cevaplandırdık.
Seyahat Sigortası Nedir?
Seyahat esnasında gideceğiniz ülkenin iklimi, yemekleri hasta olmanıza sebep olacağı gibi kaza geçirme ya da valiz kaybetme gibi sorunlarla karşılaşmanız da olasıdır. Böyle durumlarla karşı karşıya kalma riskinize karşın hem sağlığınızı korumanız hem de maddi olarak zarara uğramamanız çok önemlidir. Seyahat sigortası tam da bu noktada devreye girer. Yurt içi ya da yurt dışında seyahat esnasında yaşayabileceğiniz hastalık, kaza, valiz kaybı gibi sorunlara karşı sizi hem sağlık hem de maddi anlamda güvence altına alan sigorta çeşidine seyahat sigortası denir.
Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?
Seyahat sigortası oldukça kapsamlı bir sigorta çeşididir. Sağlık sorunu yaşamanız ya da kaza geçirmeniz durumunda tüm tedavi masraflarını karşılamanın yanı sıra taburcu olduğunuzda eve dönmeniz de seyahat sigortası kapsamındadır. Bunun dışında vefat durumunda da seyahat sigortası cenaze nakil masrafını da karşılar.
Seyahatte sadece sağlık sorunları risk oluşturmaz. Özellikle çok bilmediğiniz ve güvenilir olmayan bir ülkeye gidiyorsanız valizinizi çaldırma gibi durumlarda da seyahat sigortası devreye girecek ve seyahat sigortası poliçenizdeki limitler dahilinde ödeme sağlayacaktır.
Ayrıca seyahatin gecikmesi ya da iptal olması gibi durumlarda poliçe limitiniz dahilinde zararınızın karşılanması da mümkündür.
İş Bankası Yurt Dışı Seyahat Sigortası, yurt dışında yaşayabileceğiniz aksilikler sonucunda zarar görmenizi engellemek amacıyla özel olarak düzenlenmiştir. Yurt dışı seyahat sigortası kapsamı yalnızca hastalık ya da yaralanma gibi durumlarda değil seyahat iptali, bagajınızın kaybolması, çalınması veya zarar görmesi, pasaport veya bilet kaybı gibi rastlayabileceğiniz diğer istenmeyen durumlarda da yanınızda olur ve size sayısız kolaylık sunar. Daha detaylı bilgiye İş Bankası
Yurt Dışı Seyahat Sigortası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Seyahat Sigortası için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Sigortalının beyan yazısı
Sigortalının pasaportuna ait fotokopi
Sigortalının banka ve IBAN bilgileri
Tedavi masraflarını gösteren fatura veya faturalar
İlaç yazılması durumunda reçete
Seyahat Sigortası Yaptırmak Zorunlu mudur?
Seyahat sigortası, her seyahat için zorunlu olmamakla birlikte gidilen ülkelere göre değişebilir. Yurt dışı seyahatiniz için Schengen vizesi başvurusu yapıyorsanız başvuru esnasında seyahat sigortası yaptırmanız şarttır. Bunun dışında vizesiz seyahat edeceğiniz ülkeler ya da seyahat sigortasını zorunlu olarak istemeyen ülkeler için kendinizi olası kötü ihtimallere karşı güvence altına almak için seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.
“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir
surette sorumlu değildir."