Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 02.03.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
​Her ay kira ödemek yerine kendi evinde oturmanın rahatlığı bambaşka! Doğal olarak birçok kişi de daha kolay bir şekilde ev sahibi olmanın yollarını araştırıyor. Tam bu noktada krediyle ev alma seçeneği; bankaların sunduğu kişisel ödeme planları ve taksit avantajları sayesinde cazip bir alternatif olarak insanların karşısına çıkıyor.

Siz de kredi çekerek ev sahibi olmak istiyorsanız, krediyle ev alırken nelere dikkat edilmeli, temel süreçleri neler gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız aşama aşama anlattığımız süreçleri inceleyebilirsiniz.

krediyle ev alma süreçleri 

Kendinize En Uygun Seçeneği Bulun


Ev almak için kredi çekmeye karar verdiyseniz, bu hayalinize sizi adım adım yaklaştıracak noktalardan en önemlisi size en uygun kredi seçeneği sunan bankayı bulmanız. Detaylı bir araştırma ile bütçenize en uygun konut kredisini bulmak için bankaların kredilerini karşılaştırabilir, kolay ödeme seçeneklerini keşfedebilirsiniz.

İş Bankası'nın Ev Kredisi​ seçeneklerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. 

Ön Değerlendirme Sürecini Başlatın


Kendinize en uygun ev kredisini bulduktan sonra hızlı bir şekilde kredi başvuru süreci gerçekleştirmek için İş Bankasının Hızlı İşlem Ev Kredisi seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Hızlı İşlem sayesinde, hızlıca kişisel bilgilerinizi girip istediğiniz vadeye göre aylık taksit tutarını hesaplayabilirsiniz. Bu aşamada; aylık geliriniz, kredi notunuz ve kullanmak istediğiniz kredi miktarı özelinde hızlı bir ön değerlendirme yapılır.

hayalinizdeki evi alın 

Ekspertiz İşlemlerini Yaptırın


Krediniz onay aldıktan sonra almak istediğiniz konutun değerinin hesaplanması için ekspertiz süreci başlar. Bu süreç, konut kredilerinde belli bir kredi kullanım limitinin olmasından kaynaklıdır. Evin ekspertiz değeri, enerji sınıfı ve kullanım durumuna göre belirlenen yasal oranlarda* kredi kullanabilirsiniz. Kalan tutarı ise peşin olarak bankanıza yatırmanız gerekir.

Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evrakları Tamamlayın


Ekspertiz sonucundan sonra ödeyeceğiniz miktarlar bütçenize uygun ise sıra bankanın sizden istediği evrakları tamamlamaya geliyor. Bankanızın sizden istediği belgeleri eksiksiz bir biçimde tamamladığınızda kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu belgeleri;

Nüfus cüzdanı,
E-devletten alınan “Tapu Bilgileri Sorgulama” ekranının görüntüsü veya tapu belgesi,
Kiradan geliri elde ediyorsanız kira kontratı ve dekontu,
Başka bir geliriniz varsa bu geliri gösteren belge,
Maaşlı çalışansanız yine e-devletten alınan 4A/4C hizmet dökümü,
Şahıs şirketi sahibiyseniz; vergi levhası, yıl sonu ve ara dönem mali verileri,
Tüzel şirket sahibi ya da ortağıysanız; ortaklık yapısını gösteren şirketinize ait ticaret sicil gazetesi, şirketinize ait güncel ve yıl sonu mali verileri ve vergi levhası olarak sıralanabilir.

Kredi Başvurusunun Onaylanma Süreci


Yukarıda sıraladığımız belgeleri bankaya teslim ettikten sonra kredi onay süreci başlar. Banka, kendisine sunulan evrakları inceler ve ardından olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapar.

Tapu ve İpotek Süreci


Yukarıdaki adımlar başarıyla sonuçlandığı takdirde, banka avukatı ya da şube yetkilisiyle  beraber tapu işlemlerini gerçekleştirmek için tapu dairesine gitmeniz gerekir. Burada alınmak istenen konutun tapu devri yapılır ve banka avukatı ya da şube yetkilisi tarafından herhangi bir aksilik oluşmaması adına tapuya ipotek konur. Bu işlemlerden sonra bankaya dönülerek süreç sonlandırılır ve konutu satan tarafa ödemeler yapılır.

Ev kredisi ile konut sahibi olmak isteyenler için sürecin işleyişini detaylı bir şekilde açıkladık. Fakat ev arama sürecine yeni başladıysanız “Hayalinizdeki Evi Anlatmaya Ne Dersiniz?​”  testimizi çözerek ev alma sürecine eğlenceli bir başlangıç yapabilirsiniz!



İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.​ Güncel bilgilere Ev Kredisi​'nden ulaşabilirsiniz.

​​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.