Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 20.11.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

​Zor zamanlar için kenarda bir miktar para olması herkesin isteğidir. Çünkü ansızın gelebilecek zorlukların farkında olsak da bu zorluklara maddi olarak çoğunlukla hazır değiliz. Ancak birikim yalnızca zor zamanlar için değil tatil, bir süredir hayalini kurduğunuz eğitim ve daha pek çok güzel şey için de gereklidir. Şartlar ne olursa olsun birikim yapmak önemli. Peki, kredi kartınızı kullanırken birikim yapabilir misiniz? Hem bu sorunun yanıtını hem de kredi kartı ile birikim yaparken dikkat edilmesi gereken unsurları birlikte inceleyelim.


Birikim Yapmak Neden Önemlidir?



Eskilerin kadim tecrübesini taşıyan nice atasözümüz birikimin ve tasarrufun önemine dikkat çeker. Damlaya damlaya göl olduğunu herkes bilir ancak iş uygulamaya geldiğinde  hepimizin eksiklikleri vardır. Hayat devam ederken karşılaşabileceğimiz bu sürprizlere karşı finansal anlamda da hazır olmak hem kendimizin hem ailemizin avantajınadır. İster hastalık gibi zorlu zamanlar ister yeni bir doğum gibi güzel süreçler için bugünden hazırlanmakta fayda var. Peki, birikim yapmak neden bu kadar önemli dersiniz?

Birikim yaptığımızda hayatın doğal akışında karşılamamız gereken giderler konusunda içimiz rahat olur. Bazen nereden tasarruf edeceğimizi, bazen de nereye yatırım yapabileceğimizi bilemesek de işe bir gelir-gider tablosu hazırlayarak başlayabiliriz. Bu sayede hem şu anki finansal durumunuzu analiz edebilir, hem de gelecekteki finansal durumunuz konusunda tahminlerde bulunabilirsiniz. Kısacası haftalık ya da aylık bir gelir-gider tablosu birikim konusunda büyük resmi görmenize yardımcı olan en iyi araçtır. 

Dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisi ise birikimlerimizi kısa vadeli tutmamak, karşımıza çıkan her günlük masraf için ileriki dönemlerde gerekebilecek birikimleri bugünden harcamamaktır. Uzun vadeli birikim planlarının hem iş hem aile hayatımız için en yüksek geri dönüşe sahip olduğunu bilmek önemlidir.  

Kredi Kartı ile Birikim Yapmak Mümkün Mü?



Birikim yapmak konusundaki kadim tecrübeden bahsettik ancak günümüzde birçok farklı finansal araca ve finansal kuruluşa sahibiz. Kredi kartından tutun hisse almaya kadar birçok hizmet hem şubeler hem de internet aracılığıyla bugün elimizin altında. Doğru kullanıldığında finansal durumuzu iyileştirecek bu araçlar ve kurumlar başlangıç için bize en çok fayda sağlayacak olanlardır. 

Kredi Kartları bu araçlardan yalnızca biridir. Üstelik doğru kullanıldığında kredi kartı ile birikim yapmak mümkün. Özellikle faizsiz şekilde taksit yapıldığı zaman, aylık gelir-gider tablomuza zarar vermeden ihtiyaçlarımızı karşılamamıza yardımcı olan en makul araçtır. Peki, İş Bankası kredi kartınızla birikim yapabilir misiniz? Gelin nasıl yapabileceğinizi birlikte değerlendirelim. 

kredi kartı ile birikim  
İş Bankası’nın sunduğu Üstü Kalsın​​ hizmeti de aynı şekilde tasarruf yapmak isteyen ancak nereden ve ne zaman başlayacağını tam olarak bilemeyen müşterilerimize özel geliştirdiğimiz bir hizmet. Üstü Kalsın hizmeti aylık olarak ödenecek ekstrelerin 50 TL’ye veya 100 TL’ye yuvarlanması, ve ekstra ödenilen miktarın bankamızın tecrübesiyle seçilen fonlarda değerlendirilmesiyle olur. Örneğin; 330 TL olan aylık ekstreniz, 50’ye Tamamlansın talimatınızla 350 TL, 100’e Tamamlansın talimatınızla 400 TL’ye yuvarlanır ve ekstra ödediğiniz miktar her ay fonda değerlenmeye başlar. Böylelikle ertelemeden ve bankamız tecrübesinden yararlanarak birikimlerinizi başlatmış ve uzun vade de değerlendirmiş olursunuz. 

Kısacası bilinçli bir kredi kartı kullanımı yaparsanız aslında direkt olarak borçla ilişkilendirilen bu finansal araç ile dilediğiniz gibi birikim yapabilirsiniz. Konu ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, finansal uzmanlarımızın görüşlerinden yararlanabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.