Hayat devam ederken beklentilerimiz ve ihtiyaçlarımız artıyor. Kendimize yeni hedefler koyuyoruz, onları gerçekleştirmek için çabalıyoruz ya da yeni bir ilgi alanı keşfedip ilerlemek istiyoruz. Bir yandan yaş ilerledikçe ortaya çıkan evlilik, ev, tatil, çocuk, eğitim masrafları gibi konular da gündemimize giriyor. Bu devinim içinde istek ve ihtiyaçlarımızı gerçekleştirmekte zorlandığımızda yeni çözüm yollarına ihtiyaç duyuyoruz.
Böyle durumlar için bankaların verdiği krediler ise en makul çözüm yolu olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bankalar da ihtiyaç ve talebe yönelik olarak çok farklı kredi çeşitleri sunuyor. Bu kredilerin hepsinin temelinde insanların ihtiyaçları olsa bile vadeleri ve faiz oranlarıyla birbirinden ayrılıyorlar. Tüketici kredisi de bunlardan biri.
Peki; tüketici kredisi nedir, neleri kapsar? Öncelikle bu sorunun cevabını verelim.
Tüketici Kredisi Nedir?
Tüketici kredisi, insanların daha düşük tutarlı ihtiyaçları için kullandığı kredi türünü ifade eder. Kısa süreli verilir ve tutar olarak yüksek rakamlara ulaşmaz. Acil ihtiyaçlar, okul masrafları ya da mobilya alımı gibi nedenlerle tüketici kredisi kullanılabilir.
Tüketici kredisini rahat bir şekilde ödeyebilmek için ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olan tutarı hesaplayıp yine gelirinize uygun bir ödeme planı çıkarabilirsiniz. Üstelik geri ödeme kısmını mümkün olduğunca kolay halledebilmeniz için İş Bankası; İşCep, İnternet Şubesi ya da Bankamatik gibi farklı kanallardan kolayca kredi geri ödemesi yapabilme olanağı sunar.
O halde kredi geri ödemesi nasıl yapılır ve hangi kanallar kullanılabilir, keşfetmeye başlayalım.
1. Otomatik Ödeme Talimatı
Tüketici kredisi taksitlerini farklı kanallar aracılığıyla ödemeniz mümkün. Bunlardan en pratik olanı ise otomatik ödeme talimatı. Günlük hayatın telaşı içinde kredi taksitinizi ödemeyi unutabilirsiniz. İş Bankası ise bu durumu göz önüne alarak -talimat verirseniz- hesabınızda yeterli bakiye olması halinde kredi taksitlerinizi otomatik olarak tahsil eder. Böylece pratik bir şekilde borcunuzu ödemiş olursunuz.
2. İşCep ile Ödeme
Her zaman yanınızda olan akıllı telefonunuz ile hızlı bir şekilde ödeme yapmak istiyorsanız
İşCep uygulamasını kullanabilirsiniz. Öncelikle İşCep’e giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra;
● Kredilerim>Borç Ödeme ya da Ödeme Yap>Tüketici Kredisi adımlarını izleyip ödemek istediğiniz krediyi seçin. Daha sonra borcunuzu hızlıca ödeyebilirsiniz.
3. İnternet Şubesi Üzerinden Ödeme
Tüketici kredisi taksitlerinizi, fiziki şubeye gitmenize gerek kalmadan
Bireysel İnternet Şubesi üzerinden de ödeyebilirsiniz. Bunun için öncelikle İnternet Şubesi’ne giriş yapın. Daha sonra ise;
● Menüden: Kredilerim>Borç Ödeme>Tüketici Kredisi adımlarını izleyip kredi taksitlerinizi ödeyebilirsiniz.
4. Bankamatiklerden Ödeme
Dışarıda olduğunuzda şubeye gitmeye gerek kalmadan Türkiye’nin dört bir yanına yaygın Bankamatik cihazları üzerinden hem kartlı hem de “kartsız” bir şekilde kredi taksitinizi ödeyebilirsiniz.
Kart kullanarak kredi ödemesi yapabilmek için;
● Banka kartınız ve şifrenizi kullanarak giriş yapıp Ana Menü > Ek Hesap ve Kredi Borcu Ödeme > Kredi Borcu adımlarını izleyerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kartsız olarak Bankamatik üzerinden kredi geri ödemesi yapmanız için;
● TC kimlik numaranız ve cep telefonu bilgileriniz yeterli olur. Kartsız ödeme yapmak için Bankamatik üzerinden Ana Menü > Fatura ve Ödemeler > Kredi Borcu Ödeme adımlarını izleyebilirsiniz.
5. Telefon Şubesi ile Ödeme
İş Bankası Telefon Şubesi üzerinden de kolaylıkla kredi taksitinizi ödeyebilirsiniz. Bankacılık işlemleriniz bu yolla gerçekleştirebilmeniz için sisteme öncelikle kendinizi tanıtmanız gerekir. Tanıtma işlemini;
● Müşteri numaranızı, müşteri şifrenizi ya da ticari şifrenizi kullanarak,
● 16 haneli Bankamatik Kartı numaranızı ve kart şifrenizi tuşlayarak,
● 16 haneli kredi kartı numaranızı ve kart şifrenizi tuşlayarak,
● 11 haneli hesap numaranızı ve hesaba ait Bankamatik Kartı şifrenizi tuşlayarak yapabilirsiniz.
6. İş Bankası Şubelerinden Ödeme
Kredinizin geri ödemesini dijital ortamdan yapabileceğiniz gibi fiziki şubeden de gerçekleştirebilirsiniz. Yanınıza kimliğinizi alıp en yakın İş Bankası şubesine gidip müşteri temsilcileri yardımıyla kredi taksitinizi ödeyebilirsiniz.
Kısacası farklı kanallar yardımıyla kredi taksitlerinizi ödemeniz mümkün. Kendinize en uygun yöntemi tercih ederek hızlıca ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz!
İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.