Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 24.08.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 Dakika
​İnternet alışverişleri uzun zamandır hayatımızda. Artık kitap ve kıyafet alışverişinden market alışverişine varana kadar pek çok alışveriş, sanal mağazalar üzerinden yapılabiliyor. Kullanıcıların online alışverişleri daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmeleri için çeşitli teknolojiler geliştiriliyor. Sanal kart da bunlardan biri. Peki, sanal kart ne demek? Sanal kart nasıl alınır? Sanal karta ve İş Bankası sanal kart uygulamasına dair bilgileri sizler için derledik.

Sanal Kart Nedir?


Sanal kart; bankalar üzerinden edinebileceğiniz, fiziki kartta olduğu gibi kart numarası, kullanma tarihi, CVC kodu gibi bilgilerinin bulunduğu ve sadece internet ortamında var olan bir kart türüdür. Sanal kart, kullandığınız fiziki kredi kartınıza bağlıdır. Sanal kart limiti, kullanıcısı tarafından belirlenebilir. Sanal kart üzerinden yapacağınız harcamalar kredi kartınızdan ya da banka hesabınızdan düşülür. Bu kartı yalnızca müşterisi olduğunuz bankalardan edinebilirsiniz. Sanal kart kullanımı ile hesap bilgilerinizi vermek zorunda olmadan hızlı ve güvenli bir şekilde çevrimiçi alışveriş yapabilirsiniz.

Sanal Kart Ne İşe Yarar?


İnternet alışverişi yaparken bazı kullanıcılar, güvenlik nedeniyle kart bilgilerini paylaşmaktan çekinebilir. Kişisel bilgileri internet ortamında paylaşmak, zaman zaman tedirginliğe neden olabilir. Bu sebeple bankalar tarafından, müşterileri için çeşitli güvenlik yöntemleri geliştilir. İnternet üzerinden alışveriş yapmanın en güvenli yollarından biri, sanal kart kullanmaktır. 

sanal-kart 

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?


Bireysel ve Ticari sanal kart oluşturma işlemini Maximum İşyerim ve Maximum Monbil  uygulaması üzerinden pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Sanal kart oluşturma İş Bankası’nın dijital uygulamaları üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir. Türkiye İş Bankası’na ait Maximum İşyerim mobil uygulaması üzerinden “Kart Ayarları” menüsünü kullanarak “Ticari Sanal Kart İşlemlerini Yapabilir” seçeneğini işaretleyebilir ve ardından “Sanal Kart Limit Belirleme Yüzdesi” belirleyebilirve sanal kartınızı oluşturabilirsiniz. Sanal kartınızı banka şubesi müşteri hizmetleri yoluyla da oluşturabilirsiniz. 

Sanal Kart Nasıl Kullanılır?


Bireysel ya da Ticari sanal kart kullanabilmenizin ilk adımı, banka uygulamaları üzerinden sanal kart oluşturmaktır. Sanal kart başvurusu yaparak kart oluşturma işleminizi tamamladıktan sonra güvenle alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz. Peki oluşturduğunuz sanal kartı nerelerde kullanabilirsiniz?

Sanal kartınızı internet üzerinde yaptığınız alışverişlerde kredi kartınızı kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Sanal kartınız ile alışverişe başlamadan önce tek yapmanız gereken istediğiniz tutarda sanal kart limitinizi belirlemektir. Limit belirledikten sonra sanal kartınız ile kredi kartı kullanır gibi alışveriş yapabilirsiniz. Yaptığınız alışveriş sonrasında sanal kartınızdaki limiti sıfırlayabilirsiniz. Ya da kullanılabilir limiti kadar sonraki alışverişlerinizde kullanabilirsiniz. 

Sanal kart ile alışveriş sürecinde güvenliğiniz için Dinamik Güvenlik Kodu özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde internet alışverişlerinizde sizden istenen kartın arkasında yer alan 3 haneli güvenlik kodu yerine kullanabileceğiniz bir kod oluşturabilirsiniz. Kısa süreli bir geçerliliğe sahip olan bu kod ile internet alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz. 
Sanal Kart Uygulaması Türkiye İş Bankası Maximum Dünyasında!

Türkiye İş Bankası sanal kartınızı, bireysel ya da ticari kredi kartlarınız üzerinden oluşturarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Üstelik Maximum sanal kart ile yapacağınız internet alışverişleri size MaxiPuan da kazandırır. Ayrıca Maximum üye iş yerlerine sanal kart taksit yapma imkanı sunar. Maximum sanal kartınız için haftalık, aylık ya da 3 aylık dönemlerde otomatik limit belirleyebilir, dilediğiniz zaman limiti sıfırlayabilirsiniz. Sanal kart Maximum işlemleriniz için Maximum Mobil, Maximum İşyerim uygulamalarından kullanabilirsiniz.






Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.