Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 07.01.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
​BES’in en önemli ve cazip gelen fırsatlarından biri devlet katkısının olmasıdır. Kendi yatırdığınız paraya ek olarak devlet de birikiminizin büyümesi için %30 oranında katkı sunar. Örneğin, BES için 100 TL yatırdığınızda, devlet de birikiminize 30 TL ekler. Yani aylık yatırdığınız para 130 TL olarak hesaplanır. Ayrıca emeklilik yatırım fonlarında birikiminizin değeri daha da artar.

Yatırım Danışmanlığı Hizmeti


Yatırım yapma ile ilgili bilgi sahibi olmayabilir ve yatırım sürecinizi takip etme konusunda endişe duyabilirsiniz. Anadolu Hayat Emeklilik gibi bazı şirketler bu noktada da size özel hizmetler sunar. İhtiyaç duyduğunuz anda yatırım danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak bireysel emeklilik sürecinize dair aklınıza takılan her sorunun cevabını bulabilir, BES birikim hesaplama ile yatırdığınız katkı paylarının ne kadar getiri sağlayacağını öğrenebilirsiniz.

Ödeme Dondurma İmkânı


Bütçenizi yönetmekte zorlandığınız aylar olabilir. İşlerinizin istediğiniz gibi gitmediği, planladığınızdan farklı harcamalarınızın olduğu dönemlerde bireysel emekliliğinizin ödemesi ile ilgili endişelenmenize gerek yok. BES’e katkı payı ödemekte zorlandığınızda istediğiniz zaman ödemelerinizi dondurarak ara verebilirsiniz ve dilediğinizde ödemelerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Toplu Para Edinme


BES’e girdiğinizde ve sisteme 10 yıl düzenli şekilde para aktardığınızda, dilerseniz paranızı toplu olarak da alabilirsiniz. Yani BES sadece emeklilik sürecinde katkı amacıyla kullanılmaz. İhtiyacınız olan nakit desteğini sağlama imkânı da sunar.

emeklilik-faydalari 

Hayallerinizi Gerçekleştirmeye Katkı Sağlar


Emekli olduğunuzda, mevcut emekli maaşınız hayatınızı arzu ettiğiniz gibi yaşamanız için yeterli olmayabilir. Burada devreye BES girer. BES sayesinde edineceğiniz ek gelir ile yaşam standartlarınızı koruyabilir ve emeklilik hayallerinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.

Geleceğinizi Birlikte Güvence Altına Alalım


İş Bankası Bireysel Emeklilik Sistem​i İş Portföy Yönetimi’nin profesyonel portföy yöneticileri tarafından takip edilir. Anadolu Hayat Emeklilik nezdinde adınıza açılacak olan Bireysel Emeklilik hesabınıza yapacağınız katkılar, tercih ettiğiniz emeklilik yatırım fonlarında değerlenir. BES sistemimiz hakkında detaylı bilgi almak için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.​ Güncel oranlara Bireysel Emeklilik Sistemi​​'nden ulaşabilirsiniz.

​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.