Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 20.07.2023
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
​Türkiye Cumhuriyeti'nde her erkek bireyin askerlik yapması zorunlu bir görev ve uzun dönem askerlik yaklaşık olarak 6 ay kadar sürüyor. Ancak yapılan belli düzenlemeler sayesinde isteyen vatandaşlar askerlik görevlerini bedelli sistemi sayesinde tamamlama imkanına sahipler.

Askerlik görevinin bedelli bir şekilde tamamlanması için belli bir miktar ücret ödenmesi gerektiğinden bedelli askerlik seçeneğinden yararlanmak isteyen vatandaşlara bankalar ödeme seçeneği olarak  bedelli askerlik kredisini sunuyor. Bu konuyla ilgili yasada yer alan bedelli askerlik şartlarını karşılayan vatandaşlar için bankaların dönemsel olarak sunduğu kredi türüne bedelli askerlik kredisi deniliyor.
Bu kredi sadece askerlik hizmetini bedelli bir şekilde yapacak olan kişiler tarafından alınabilen bir ihtiyaç kredisi türü ve yalnızca belli şartlar ile belirlenen dönemler içerisinde kullanıcılara sunuluyor.

Bu konuda İş Bankası İhtiyaç Kredisi başvurunuzu yaparken istenilen şartları yerine getirmenin yanı sıra istenilen belgelerin başvuru esnasında bankaya teslim edilmesi de gerekiyor. Teslim edilen belgelerle yaptığınız başvuru talebiniz incelenip kredi başvuru sonucunuz daha sonra size iletiliyor. 
Sizler de bedelli askerlik kredisinden faydalanmak için aşağıda yer alan bedelli askerlik işlemleri hakkındaki maddeleri inceleyebilirsiniz.

Her şeyden önce bedelli askerlik yapmak istediğinize karar verin ve bedelli askerlik ücretinin ne kadar olduğunu öğrenin. 
Bedelli askerlik kredisi alacak olan kişilerin bu kredi çeşidinin faiz oranlarını ve geri ödeme koşullarını araştırmaları gerekiyor.
Bankanızın istediği belgeleri eksiksiz hazırlayarak başvurunuzu gerçekleştirin.

Bedelli Askerlik Kredisinden Kimler Faydalanabilir?


Bedelli askerlik kredisinden faydalanmak isteyen kişiler genellikle askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyen kişiler oluyor. Bu kredi türünü hem 25 yaşını doldurmuş hem de bedelli askerlik ücretini ödeme imkânı olmayan kişiler alabiliyor. 

Bedelli Askerlik Kredisine Başvuru Şartları


Bedelli askerlik kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşların bazı koşullara uygun olması gerekmekte. Bu koşulları aşağıda yer alan yazının devamından daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Kişinin askerlik kredisi alabilmesi için kredi notunun risksiz bir seviyede olması 
Bu krediden faydalanmak isteyen kişinin gelirini resmi bir evrakla bankaya beyan etmesi 
Bankaya beyan edilen gelir belgesinin taksit ödemeleri için yeterli düzeyde bulunması
İpotekli olan kredi çeşitlerinde evli olan kişilerin eşinden rıza alınması 
Kişinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.
Kişinin bedelli askerlik koşullarını yerine getirmesi gerekli. 

Başvuru yapacak olan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 25 yaşını doldurması gerekmekte. Başvuru sonucunun olumlu sonuçlanabilmesi için ise kredi notunun risksiz bir seviyede olması büyük önem arz ediyor. Bankalar faiz oranı konusunda farklı fırsatlar sunabileceğinden, kişinin başvuru yaparken bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları gibi konuları değerlendirmesi kendisi açısından önemlidir. 

Başvuru yapacak olan kişilerin başvuru esnasında gelir belgesi, askerlik şubesinden alınan belge ve bedelli askerlik ödeme makbuzu gibi çeşitli belgeleri hazırlamaları gerekiyor. Bedelli askerlik kredisi veren bankalar, kendi çalışma şekillerine göre farklı belgeler isteyebilirler.

Bedelli Askerlik Kredisi için Gerekli Belgeler Nelerdir?


Bedelli askerlik kredi başvurusu yapmak için bankanıza sunmanız gereken bazı resmi belgeler var. Başvuru yapacağınız esnada bu belgeleri eksiksiz olarak götürmeniz son derece önem taşıyor. 

Nüfus cüzdanı fotokopisi: Başvuru yapacak olan kişilerin nüfus cüzdanının fotokopisini yanlarında getirmeleri gerekiyor.
Bedelli askerlik ödeme makbuzu: Kredi başvurusu yapmak isteyen kişilerin bedelli askerlik ödemesi yaptığını gösteren makbuzu başvuru sırasında yanında getirmeleri gerekli. 
Gelir belgesi: Başvuruyu yapacak olan kişinin gelir durumunu gösteren maaş bordrosunu ya da gelir belgesini yanlarında getirmeleri gerekiyor. 
Askerlik şubesi belgesi: Başvuruyu yapacak olan vatandaşın askerlik durumunu belirtmesi için askerlik şubesinden almış olduğu kâğıdı başvuru esnasında yanında bulundurması önemli. 
Çalışma belgesi: Başvuruyu gerçekleştirecek olan kişinin bir iş yerinde çalışıyor olduğunu gösteren çalışma belgesini yanında getirmesi gerekiyor.
Adres belirten fatura: Bedelli kredisi başvurusu yapacak olan kişinin adresini belirten elektrik ya da su faturası.
 

Bedelli Askerlik Kredisi Nasıl Hesaplanır?


Bedelli askerlik kredi türü aynı zamanda bir tüketici kredisi olduğu için tüketici kredisi olarak da hesaplanıyor. Alınacak olan kredinin hesaplanması yapılırken kredi faiz oranları, kredi tutarı, geri ödeme süresi ve diğer etken faktörler incelenip ele alınır. 

Bedelli askerlik için yapılan kredi hesaplamasına; faiz oranı, vade, anapara ve masraflar dahil edilere aylık taksit bedeli ve ödenecek toplam tutar bankanız tarafından belirlenip size bildiriliyor. Sizler de kredi hesaplama konusu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için yetkili bir banka şubesi ile görüşebilirsiniz. 



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."


Etiketler: